Un judecator corupt din Iasi, ridicat de mascati si dus la Curtea de Apel Iasi

0
46

Judecătorul Dan Anton a fost ridicat de la domiciliu şi dus de procurorii DNA şi jandarmi la Curtea de Apel Iaşi pentru a se efectua percheziţii în biroul său. Magistratul este suspectat de procurorii DNA de trafic de influenţă pentru rezolvarea unui dosar. În cursul dimineţii, procurorii anticorupţie şi jandarmii au făcut mai multe percheziţii, una dintre acestea fiind la locuinţa judecătorului. În urmă cu câteva luni DNA a mai efectuat percheziţii la domiciliul magistratului, el fiind reclamat tot pentru fapte de corupţie. In paralel cu percheyitiiel efectuate de procurorii DNA la biroul si domiciliul magistratului iesean, procurorii mai efectuează percheziţii în alte 10 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Suceava într-un dosar privind fapte de corupţie şi contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014-2015.
Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie şi a unor infracţiuni contra libertăţii persoanei, comise în perioada 2014-2015. În cursul zilei de 21 octombrie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 10 locaţii situate în judeţele Iaşi şi Suceava, reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale’, se arată într-un comunicat al DNA.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. Surse judiciare au precizat că în această cauză ar mai fi vizaţi un avocat şi o procuroare.
Judecătorul Dan Anton de la Curtea de Apel Iaşi a mai fost audiat la DIICOT Iaşi, în luna iunie a acestui an, fiind suspectat că ar fi primit promisiunea sumei de 200.000 de lei pentru a admite o contestaţie în anulare. Alături de acesta au mai fost audiaţi mai mulţi avocaţi, între care şi decanul Baroului, Marius Striblea, în calitate de martori. (foto BZI)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 12 = 17