Un microbuz din Moldova s-a rasturnat la Osoi. Soferul a decedat iar alte 6 persoane sunt ranite grav

0
62

Un microbuz in care se aflau sapte pasageri basarabeni, s-a rasturnat pe raza localitatii Comarna-Osoi. Din primele informatii se pare ca soferul microbuzului nu ar fi adaptat viteza la conditiile de drum, a pierdut controlul volanului si s-a rasturnat in afara partii carosabile. Sapte pasageri au necesitat ingrijiri medicale, dintre care unul a decedat. Mai multe echipaje medicale de urgenta din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Iasi si SMURD au ajuns la fata locului. Persoana care a decedat este o femeie, in varsta de aproximativ 50 de ani, care a fost proiectata in aer prin trapa microbuzului. Medicii care au ajuns la fata locului au constatat ca femeia intrase deja in stop cardio-respirator, acestia aplicandu-i manevre de resuscitare. In ciuda eforturilor facute de medicii care timp de zeci de minute au incercat sa o aduca la viata pe femeia ranita cel mai grav din accident, nu s-a mai putut face nimic, iar acestia au constatat decesul. Ceilalti sase pasageri au fost transportati de ambulante la Spitalul Judetean de Urgente “Sfantul Spiridon” din Iasi, dintre care doi la Spitalul Clinic de Urgente “Prof. Dr. Nicolae Oblu”. Soferul a fost testat cu aparatul alcooltest iar rezultatul a iesit negativ.

Trei echipaje medicale de urgenta unul C2 cu medic si doua B2 cu asistent al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi si echipaje SMURD au intervenit marti 11.10. 2016, in urma apelului la 112 inregistrat la ora 12.55 la un accident rutier cu victime in zona localitatii Stanca Com.Comarna
judetul Iasi. La locul solicitarii a fost gasite 7 victime, din pacate pentru o victima nu s-a mai putut face nimic. Dupa acordarea asistentei medicale de catre echipajele de interventie victimele au fost transportate la spital:
1. F, 46 ani, pasager spate șofer, TCC cu PC, contuzie toraco – abdominala, contuzie membru superior stg și lombar dr ; la Spitalul Clinic de urgenta Prof.” Nicolae Oblu” din Iasi cu SAJ tip B2
2. F, 34 ani, ultimul pasager pe stg, contuzie forte toraco – abdominala, probabil abdomen acut ; la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” – Iasi cu EPA Raducaneni și dublaj TIM.
3. F, 61 ani, pasager dreapta lângă ușă, TCC fără PC, contuzie toraco – abdominala, contuzie membru superior stg ; la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” – Iasi cu SAJ tip B2.
4. F, 55 ani, TCC cu PC, contuzie forte toraco – abdominala și contuzie lombara; la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe “Sf. Spiridon” – Iasi cu SAJ tip C2.
5. B, 32 ani, pasager față dr, TCC fără PC, contuzie coloana cervicala ; la Spitalul Clinic de urgenta Prof.” Nicolae Oblu” din Iasi cu EPA DET1.
6. B, 46 ani, șofer, TCC fără PC, contuzie toraco – abdominala ; la Spitalul Clinic de urgenta Prof.” Nicolae Oblu” din Iasi cu EPA DET 1
7. F, 60 ani, SCR – deces (TIM)”,
se arata intr-un comunicat al Serviciului de Ambulanta Judetean Iasi. 

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 − = 55