Un milion de lei alocati de Primarie pentru tichete sociale de sarbatori

0
67

Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcția de Asistență Socială (DAS), continuă campaniile sociale pentru sprijinirea persoanelor defavorizate. În preajma Sărbătorilor de Iarnă, DAS oferă tichete sociale, în valoare de câte 70 de lei (șapte tichete de câte 10 lei), unui număr total de 13.394 de pensionari cu pensii cumulate până la 1.000 lei inclusiv (pensionari de drept şi pensionari pe caz de boală). Tichete de aceeași valoare vor primi și 150 de veterani de război.

Pentru a intra în posesia tichetelor, persoanele menționate trebuie să depună o cerere de solicitare cu semnătura beneficiarului, trebuie să aibă domiciliul în Municipiul Iași și să prezinte cuponul de pensie, buletinul sau cartea de identitate (în original și copie). Distribuirea carnetelor cu tichete sociale, proces care a demarat în această săptămână, se va finaliza pe 1 martie 2020.

Eliberarea carnetelor cu tichete se va face zilnic, de luni până vineri, între orele 8.30 și 15.30, la:

– Căminul de pensionari „Sf. Parascheva” (strada Codrescu, nr. 6) – pentru beneficiarii domiciliați în zona Copou;

– Cantina de Ajutor Social (strada Sf. Andrei, nr. 70) – pentru beneficiarii domiciliați în zona Centru;

– Direcția de Asistență Socială (șoseaua Națională, nr. 43) – pentru beneficiarii domiciliați în zona Podu Roș;

– Centrul de Cartier Nicolina (strada Petre Țuțea, nr. 2) – pentru beneficiarii domiciliați în zonele Nicolina I și II;

– Centrul de Cartier Păcurari (șoseaua Păcurari, nr. 34) – pentru beneficiarii domiciliați în zona Păcurari;

– Centrul de Cartier Tătărași (strada Vasile Lupu, nr. 82) – pentru beneficiarii domiciliați în zonele Tărărași și Metalurgiei;

– Centrul de cartier Alexandru cel Bun (strada Tabacului, nr. 1A) – pentru beneficiarii domiciliați în zonele Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Galata și Dacia;

– Centrul de cartier Frumoasa (bulevardul Poitiers, nr. 20 -22) – pentru beneficiarii domiciliați în zonele Frumoasa și Bucium.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here