Un nou contract pentru asigurarea serviciilor de întretinere a sistemului de iluminat public din Iasi

0
56

Începând de astăzi, 13 martie, este operațional contractul pentru asigurarea serviciilor de întreținere / menținere a sistemului de iluminat public din oraș. Câștigătorul licitației organizate de Primăria Municipiului Iași este SC Flash Lighting Services SA, care și-a adjudecat contractul cu o ofertă de 1.686.873,83 lei, fără TVA. Durata contractului va fi de 14 luni.

Odată cu demararea contractului devine funcțional și programul dispeceratului SC Flash Lighting Services SA. Astfel, întreruperile și avariile în sistemul de iluminat public pot fi sesizate la numerele de telefon 0751.586.462 (non-stop) sau 0232.260.000 (de luni până vineri, între orele 12.00 și 20.00).

Potrivit contractului, serviciile de întreținere / menținere necesare funcționării în bune condiții a sistemului de iluminat public din municipiul Iași constau în: înlocuire de lămpi, element optic LED, bobină, igniter (dispozitiv de amorsare), sursă, condensator, dulie, corp de iluminat; întreținere corp de iluminat, stâlp de iluminat; reorientare console cu aparat iluminat; înlocuire cleme de legătură, brățara de prindere pe stâlp, siguranțe, fotocelulă, automat programabil, priză de pământ, cutii distribuție la baza stâlpilor minim IP 56; inscripționare stâlp; întreținere bloc de distribuție, comandă, protecție iluminat public;  întreținere și reglare automat programabil; execuție manșon de legătură pentru cablu; măsurarea rezistenței de izolare a cablurilor; măsurarea rezistenței de dispersie a prizei de pământ; măsurători luminotehnice; defectoscopie; montare cablu și conductor; montarea și demontarea instalațiilor de iluminat ornamental; înființarea unui dispecerat care să funcționeze 24 din 24 de ore.

În altă ordine de idei, primarul Mihai Chirica a anunțat că municipalitatea face demersurile necesare pentru preluarea întregului sistem de iluminat public de la actualul operator, suma necesară pentru aceasta fiind estimată la 950.000 lei. După preluarea întregului sistem, Primăria Municipiului Iași va încerca să obțină fonduri europene pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public în municipiul Iași. Ghidul de finanțare aferent ar putea fi publicat în perioada următoare.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =