Un nou monument istoric a fost scos la vanzare. Cum arata conacul de 1 milion de euro, de langa Bucuresti

0
66

Monumente istorice de o frumusete rara sunt scoase la vanzare. Dupa castelele din Ardeal, un celebru conac de la marginea Bucurestiului isi cauta cumparator.
Cu un domeniu de 16 mii de metri patrati, e disponibil pentru 700 de mii de euro. Iar fosta vila a lui Ceausescu de la Predeal costa 300 de mii de euro.
La 20 de kilometri de Bucuresti, in comuna Balotesti, o cladire impunatoare ne vorbeste despre un trecut glorios. Conacul Bujoiu, construit in 1910, a apartinut unui industrias roman din perioada interbelica.
Are 16 camere, este pe un domeniu de 16.800 de metri patrati“, spune Constantin Prisecaru, Artmark Historical Estate.
Acum e detinut de un tanar specializat in IT, stabilit in Germania. Acesta a decis sa scoata imobilul la vanzare la un pret de pornire de 700.000 de euro. Cel care il va cumpara va trebui sa pregateasca, insa, o suma si mai mare, pentru lucrarile de restaurare.
“Estimarea este la aproximativ 1 milion de euro, undeva o mie de euro pe metru patrat“, a mai spus Prisecaru.
Ion Bujoiu, inginerul care a dat viata actualei forme a acestui conac, a fost unul dintre apropiatii regelui Carol al II-lea. Acesta l-a insarcinat cu inalte functii in stat in domeniul economic, insa schimbarea regimului i-a adus apoi o condamnare la 25 de ani de inchisoare pentru dosire de aur.
Fost ministru al Industriei, Ion Bujoiu a murit in penitenciarul de la Vacaresti in 1956, iar conacul sau a fost declarat monument istoric.
Imobilul intra pe lista cladirilor cu un trecut impresionant scoase deja la vanzare. Cum e Cula Greceanu din judetul Valcea, de pilda, cea mai veche din Romania. Povestea culei incepe in anul 1516. Forma actuala dateaza, insa, din secolul al XVIII-lea, ulterior fiind pictata de pictorita Olga Greceanu. Pentru ea, suma de pornire este de 400.000 de euro, iar un posibil cumparator si-a manifestat in scris interesul. Imobilul era folosit ca loc de refugiu pentru localnici, dar a aparut si in numeroase filme romanesti.
Chiar daca nu e monument istoric, vila Vanatorul din Predeal, care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, are deja 3 posibili cumparatori. Imobilul costa 300.000 de euro.
Pentru toate aceste cladiri se pot depune oferte pana pe 30 aprilie. Dupa ce ofertele vor fi stranse, casa de licitatii ii va anunta pe cei interesati ce sume sunt in joc, iar acestia vor mai avea la dispozitie cateva zile pentru a depune o contraoferta. Pana la vanzare, numele cumparatorilor nu vor fi facute publice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 19 = 23