Un nou sediu pentru Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”

0
76

Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” va funcționa într-un nou sediu. În ședința Consiliului Local de vineri, 8 septembrie, au fost aprobate două proiecte de hotărâre privind un schimb de imobile între Primărie și Consiliul Județean, schimb care va ajuta la desfășurarea activității unității de învățământ menționate.

Astfel, va fi realizat un transfer de proprietăți între o serie de bunuri aflate în proprietatea publică a Municipiului Iasi și administrate în prezent de Colegiul Tehnic de Transporturi și Construcții Iași și de Liceul Tehnologic „Petru Poni” Iași și bunurile aflate în proprietatea Județului Iași, situate în strada I. C. Brătianu, nr. 26A, în care a funcționat Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu”. Intrarea în efectivitate a Hotărârii de Consiliu Local se va putea produce numai după rectificarea Hotărârii de Consiliu Județean (HCJ) 309/2017, în sensul transmiterii în proprietatea publică a Municipiului Iași a imobilului (clădire și teren) situat în Iași, strada I. C. Brătianu, nr. 26A, precum și a HCJ 308/2017.

Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” este o instituție de învățământ de interes județean care asigură servicii de asistență educațională și terapeutic-recuperatorie, de pregătire profesională pentru copii și tineri cu deficiențe auditive, senzoriale multiple sau cu deficiențe mintale de diverse grade. Prin Decizia nr. 2636/07.03.2012 a Comisiei Speciale de Retrocedare a unor imobile care au aparținut cultelor religioase, cea mai mare parte din imobilul în care a funcționat unitatea de învățământ a fost retrocedată, spațiile rămase neretrocedate fiind insuficiente pentru desfășurarea activității acestei școli.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here