Un nou tip de certificare internationala ajunge in Romania. “Liderul autoritar nu isi mai are locul in mediul de afaceri, este vremea pentru liderul-antrenor”

0
52

Mediul de afaceri din Romania si-a reorientat stilul managerial dupa noul trend mondial, iar marile companii sau IMM-urile cauta din ce in ce mai mult un nou tip de lider, care nu face parte nici din categoria liderilor autoritari, dar nici din cea a liderilor consensului. La ora actuala, cei mai performanti manageri s-au dovedit a fi liderii-antrenori, deoarece acestia au reusit sa-si angreneze cel mai bine echipa in proiecte si sa le acorde sansa fiecarui membru de a excela in aria lui de competenta.
Specialistii in coaching de la Coaching Essence afirma ca nu trebuie sa ne concediem actualii manageri pentru modul in care au condus pana acum organizatia, deoarece acestia nu au facut decat sa se adapteze la un context, ci este nevoie sa le oferim posibilitatea de a invata si a experimenta noua strategie de a conduce sau, mai corect spus, de a antrena. “Coaching-ul necesita niste abilitati si competente noi, mult diferite de cele cu care majoritatea managerilor s-au obisnuit pana acum. Avem nevoie de aceste abilitati atunci cand delegam, cand luam atitudini, cand ne exprimam o opinie in fata echipei etc. Coach-ul sau liderul-antrenor este in continuare responsabil de performanta echipei, insa nu va mai controla fiecare aspect din angrenajul echipei, ci isi va antrena echipa pentru a performa, ii va transforma pe angajati in coechipieri si nu in concurenti“, declara Tiberiu Felber, directorul general al Coaching Essence si specialist in coaching.
Rolul unui manager cu stil de coaching este diferit de cel al unui coach extern. In timp ce persoana din urma isi permite luxul de a-si concentra atentia strict pe obiectivele de dezvoltare sau de performanta ale clientului sau, managerul-coach trebuie sa aiba grija ca aceste obiective ale clientului sa se realizeze, dar sa le si echilibreze cu cele ale celorlalti membri ai echipei si ale organizatiei, in ansamblul ei.
In acest sens, specialistii romani de la Coaching Essence au lansat “Ghidul beneficiarului de coaching”, care se poate descarca gratuit de pe http://www.coaching-essence.ro/alege-un-coach/coaching-ca-still-de-management.html si organizeaza primul program intensiv de formare in Coaching, „Coaching for Now”, atestat in limba romana si aprobat de Societatea Romana de Coaching si de Federatia Internationala de Coaching. Cursurile de formare au loc saptamanal in Bucuresti si Timisoara, iar cei interesati se pot inscrie pe site-ul http://coaching-essence.ro/coachingfornow/01/.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

49 + = 54