Un nou trend politic! Mii de puieti forestieri, distrusi de dragul imaginii in actiunile electorale ale sefilor PSD si Partidul Verde

0
59

Seful PSD Iasi isi rupe cocoasa pe dealuri, sa.i arate lui Costel Alexe ca.i ecologist, cel de la Partidul Verde ofera 500 de puieti sa scoata partidul din anonimat. Ambele actiuni se vor solda cu distrugerea a mii de puieti forestieri
Copacii plantați de politicieni nu prind rădăcini. Nu e o lozinca, ci un fapt constatat de. a lungul vremii, atunci când gargaragii tarii au pus mana pe harlete, au răscolit pământurile sterpe și au stricat mii de puieți. Când nimic nu ai a spune, îți dai jos costumul, te înarmezi cu lozinci de genul “faptele vorbesc” și te apuci de făcut lucruri care nu lasă nimic în urma. Este celebra împădurirea cu uz politic de pe CA Rosetti, acolo unde tot dealuri golașe se profilează în locul pădurii promise. O astfel de actiune de impadurire i-a avut ca protagonist pe pesedistii ieseni. Peste componenta de imagine, capii PSD au gandit si spalarea imaginii Romsilva, o institutie corupta si politizata cap –coada, careia iesenii “ii datoreaza” defrisarile salbatice de padure din ultimii ani.
Cred că este important să dăm un semnal puternic de unitate. Avem nevoie de un mediu curat și de păduri sănătoase pentru noi și pentru copiii noștri. Acțiunea de astăzi vine într-un context în care cu toții conștientizăm cât de important este un aer curat pentru sănătatea noastră. De multe zile, indicatorii de calitate a aerului din municipiul Iași și din apropierea municipiul înregistrează depășiri importante. În cadrul campaniei de împăduriri din această primăvară, Romsilva va planta în jur de 19 milioane de puieţi forestieri, cu ajutorul cărora se vor regenera 10.244 de hectare fond forestier de stat, din care 7.127 de hectare vor fi regenerate pe cale naturală, iar 3.117 hectare prin regenerare artificială, prin lucrări de împădurire”, a spus Maricel Popa.
In aceasta actiune au fost tarati, de dragul imaginii, prefectul Bogdan Cojocaru, copilul de trupa al lui Maricel Popa, drujbari de la Direcția Silvica Iași, parlamentari, primari, șefi de instituții deconcentrate, consilieri județeni, consilieri locali, angajați ai multor instituții ieșene. Toti acesti amatory au ramat un deal intreg si au facut plantari in bataie de joc (n.r. se vede cu ochiul liber ca nu au pus mana in viata lor pe un harlet), actiune care va avea aceeasi soarta ca toate plantarile politice.
In acelasi trend verde, al unui “aer curat pentru sanatatea noastra” oferit tocmai de cei care au dat iesenilor un mediu toxic, se inscrie si Partidul Verde. Victor Chirila, presedintele acestei grupari , caci de partid nu poate fi vorba, va initia o actiune inedita si, in acelasi timp cu o finalitate la fel de previzibila – va strica si el, de dragul imaginii, cateva sute de puieti.
Aici la Partidul Verde, primăvara este și mai verde! Duminică 3 aprilie la ora 11.30, la sediul nostru din Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 13, lansam Programul “Replantăm Iașul”. Prima acțiune din Program, anunțată duminică, o realizăm prin oferirea a 500 (cinci sute) de puieți de arbori, locuitorilor din municipiile Pașcani și Iași. Puieții sunt din speciile “Tei argintiu”, “Stejar peduncular”, “Frasin” și au fost achiziționați de la Pepiniera Silvică Galata, fiind aclimatizați deja pentru zona Iașului. Vă așteptăm și vă mulțumim pentru sprijinul în oferirea puieților de arbori celor care își doresc un mediu curat!”, este mesajul lui Victor Chirila.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 12