Un oras pe sens unic. Restrictiile de circulatie sporesc in mandatul lui Chirica. Companiile straine schimba circulatia in Iasi

0
62

Comisia de Circulație a validat introducerea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe ștrada Nicolina. În prima etapă măsura va fi aplicată de la intersecția cu strada Sălciilor (zona Lidl Nicolina) până în Podu Roș.

„Începem de la strada Sălciilor, adică strada de dinainte de pasajul Nicolina, cum vii dinspre CUG spre Podu Roş. Acest lucru înseamnă că, înainte de urcarea pe pasajul Nicolina, toate mijloace de transport vor putea circula pe o bandă unică până la traversarea inclusiv a intersecţiei Podu Roş. Pentru traficul auto diferit de transportul public vor rămâne celelalte două benzi de circulație. Totodată, va fi interzis virajul de stânga pe aleea Rozelor, pe ambele sensuri”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Alte modificări în circulația rutieră vor fi în zona magazinului Lidl Moara de Foc. Astfel, pe șoseaua Moara de Foc spre accesul în magazin (la intersecția cu strada Canta) va fi montat indicatorul Interzis la stânga, iar la ieșirea din parcarea magazinului va fi montat un indicator La dreapta (spre șos. Moara de Foc). În plus, vor fi montate indicatoare de orientare pe strada Canta, mai precis pe tronsonul cuprins între strada Păcurari și șoseaua Moara de Foc, pe sensul de mers spre Moara de Foc, după cum urmează: pe prima bandă – înainte și la dreapta, iar pe a doua bandă – stânga.

O serie de modificări vor fi și în zona Bisericii Bărboi. Astfel, pe strada Bărboi la intersecția cu strada Elena Doamna va fi montat indicatorul La dreapta. Pe aceeași stradă vor fi montați separatori de sens, mai precis pe tronsonul cuprins între accesul în parcarea cu plată de la Hala Centrală până la primul acces la stânga, spre blocuri.

Totodată, va fi instituit sens unic pe strada Orfelinatului, de la intersecția cu strada Ciornei până la intrarea în parcarea magazinului Lidl (sensul de mers spre strada Vasile Lupu), pe strada Semnului (sensul de mers dinspre strada Sf. Andrei spre strada Gospodari), respectiv pe stradela Uzinei, de la intersecția cu strada Funcționari (sensul de mers spre strada Sf. Petru Movilă).

Pe str. Orfelinatului va fi montat un indicator Oprirea interzisă, iar la intersecția str. Vișan cu str. Fermei va fi schimbată prioritatea, prima stradă menționată devenind drum cu prioritate față de cea de-a doua.

Pe de altă parte, municipalitatea ieșeană va opera o serie de modificări ale fluxului de circulație în zona Frumoasa, după ce a primit avizele necesare de la Poliția Rutieră.

Acestea vor avea loc pe stradela Cetățuia spre strada Plantelor. Astfel, pe stradela Cetățuia va fi instituit sens unic pe sensul de mers dinspre Mănăstirea Frumoasa spre strada Plantelor. Pe segmentul care face legătura cu strada Cetățuia și strada Radu Vodă va fi instituit sens unic spre stradela Cetățuia.

Pentru optimizarea circulației pe strada Plantelor, unde circulația se desfășoară în ambele sensuri, la axa străzii va fi montat un dispozitiv auxiliar de separare a sensurilor (stâlpișori din cauciuc).

De asemenea, pe aleea care face legătura dintre strada Radu Vodă și strada Dimineții fluxul de circulație în sens unic va fi modificat în circulație în ambele sensuri.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here