Un penal mai putin. Comuna Andrieseni ramane fara primar

0
69

Prefectul Marian Șerbescu a semnat astăzi ordinul prin care se constată încetarea mandatul primarului comunei Andrieșeni, Maricel Turcu, ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească definitivă.

La nivelul Serviciului Juridic al Instituției Prefectului au fost analizate toate documentele avute la dispoziție și s-a stabilit că sunt întrunite toate condițiile pentru a se lua această decizie. Există un referat al secretarului comunei Andrieșeni, conform prevederilor legale, o comunicare din partea instanței precum că decizia de condamnare luată în cazul actualului primar este definitivă. Ca urmare, am semnat ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului primarului, înainte de expirarea duratei normale a acestuia”, a declarat prefectul județului Iași.

O informare cu privire la această decizie urmează să fie transmisă și la nivelul autorităților centrale. Până la organizarea de alegeri, conducerea va fi asigurată de către viceprimarul localității desemnat de Consiliul Local.

Ordinul de prefect privind încetarea de drept a mandatului înainte de expirarea duratei normale a fost emis în baza prevederilor art. 15, alin. 2, lit.e și art 16 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare și în baza Deciziei nr. 18/2015 a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here