Un popa cere doua pensii de CAP pentru a-si ingropa enoriasii. Cat costa o inmormantare in zona de bastina a lui Nichita

0
75

Intr-un context national si international ce prevesteste para sfarsitul lumii, clerul din tara pare pus in slujba Diavolului. Pornind de la Patriarhul Daniel si pana la ultimul popa de catun, toti au norma de belit pielea drept crediniosilor. Un caz petrecut recent intr-o comuna din judetul Botosani vine sa intareasca ideea ca harul popilor, cu multi galbeni se tine, iar obrazul gros si burdihanul mare nu poate fi subtiat decat prin alungarea acestor pagani cu sutane prin marginea satului.
Oamenii locului sunt oripilati de faptul ca popa a pus tarif fix de inmormantare, de 500 de lei, in conditiile in care majoritatea muritorilor din sat sub beneficiari de pensii de CAP, de maxim 300 de lei.
500 de lei. Atat ia preotul din satul Vitcani, comuna candesti, judetul Botosani pentru o inmormantare si doua seri de citit stalpii. Conducerea Bisericii nu are nimic de spus in acest sens?”, se intreaba oamenii.
Biserica, bineinteles ca nu spune nimic, atat timp cat ultima vama platita popii pentru pacatele pamantesti ale credinciosilor, manjeste multe maini de preacucernici prelati. Si cum habotnicia-i mare…, omul indura si pune la ciorap, ban pe ban pentru popa, ca doar odata-i ultimul drum.

chitanta bani popa

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here