Un profesor din Iasi, in spatele manualului “groazei”, care îi învață pe elevi să facă experimente morbide

0
61

Auxiliarul pentru ”Matematică și explorarea mediului”, în care este expus un experiment morbid în urma căruia elevii sunt îndemați să observe dacă animalele pot trăi fără apă și fără hrană, este tipărit de o editură din județul Iași. Afacerea este una de familie, iar proprietarii sunt aceeași cu autorii manualului.
Editura Euristica, specializată potrivit propriului site în editarea de carte școlară (manuale și auxiliare pentru toate disciplinele de învățământ) în special pentru ciclul primar, a fost înființată în 2001. De-a lungul anilor și-a diversificat oferta iar editura a tipărit și manuale pentru gimnaziu.
Potrivit reporterilor de la Libertatea, afacerea a fost înființată de Dumitru Pârâială. Numele său este legat de activitatea școlii nr. 11 “Otilia Cazimir” din Iași, una dintre cele mai renumite din localitate. Tot acolo s-a organizat în aprilie 2017 și simpozionul județean Euristica, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași. Tema simpozionului de anul acesta a fost “tradiție și modernitate în învățământul românesc: abordări euristice, abordări inter/intra/transdisciplinare ale situațiilor de învățare”.
Potrivit Ministerului de Finanțe, editura este din 2014 pe pierderi. Anul trecut, la o cifră de afaceri netă de 437.337 lei și opt angajați, a declarat o pierdere de 220.978 lei. Editura Euristica este controlată de același profesor Dumitru Pârâială.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =