Un student şi-a montat un cort în faţa Universităţii “Al.I.Cuza” din Iasi, în semn de protest

0
59

Un student de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi si-a montat un cort în faţa Corpului A al instituţiei de învăţământ superior, în semn de protest pentru trecerea forţată la învăţământul “on site” de la cursurile online.
Studentul este nemulţumit de faptul că decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei într-un timp foarte scurt, nu sunt suficiente locuri de cazare în cămine pentru toţi studenţii din afara Iaşului, iar anunţul făcut de universitate la începerea semestrului al II-lea (faptul că activităţile se vor desfăşura online şi în semestrul al II-lea) i-a făcut pe mulţi dintre studenţi să renunţe la chiriile pe care le păstraseră pe toată durata pandemiei.
Studentul Theodor Gavril a declarat pentru Ziarul de Iasi ca este pus în situaţia de a face zilnic naveta de la Botoşani sau să îşi ia o chirie foarte scumpă. În plus, are nevoie de cazare în Iaşi doar pentru câteva luni, ceea ce ridică şi mai mult dificultatea găsirii unui loc de cazare.(A.P.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 22