Un transexual surd din Ucraina, blocat la trecerea de frontiera din Siret

0
71

Sub afluxul celor aproape 90 de mii de refugiati din Ucraina care au intrat pana acum in tara, sunt si cazuri care, daca ar fi scoase din contextual dramatic al razboiului, ar fi de-a dreptul comice.
Printre zecile de mii de refugiati care au dorit sa intre in Romania prin Vama Siret s-a aflat si o persoana transexuala, hipoacuzica, careia vamesii ucrainieni nu i-au permis accesul in Romania pentru ca …avea pasaport de barbat.
Aceasta situatie inedita pentru oficiali cat si pentru voluntarii care incearca sa vina in sprijinul refugiatilor, a suscitat interesul tuturor celor care au dorit sa se implice in cazul refugiatei transexuale.
In acest caz fortuit, in care multi dintre refugiati fug din calea razboiului fara acte, odata intrati in Romania, chiar daca nu au act de identitate la granita, autoritatile romane pot emite un act temporar dupa intrarea in tara si implicit oferi azil acelei persoane. Acest caz este, insa, unul atipic, persoana fiind si transexuala si hipoacuzica, existand informatii contractorii intre datele din acte si sexul incert. Chiar si asa, consider ca nu ar fi fost o problema pentru autoritatile romane, daca granicerii din Ucraina si-ar fi dat acordul pentru ca aceasta persoana sa treaca granita, mai ales ca ea nu poate fi mobilizata, fie ca este femeie sau barbat, starea de hipoacuzie fiind in sine un handicap”, a precizat un avocat iesean.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 5 =