Un tricolor de 300 de metri va fi întins sâmbătă pe podul de peste Prut

0
68

Un tricolor de 300 metri va fi întins sâmbătă pe podul de peste Prut la Sculeni, anunţă Blocul Unităţii Naţionale din Chişinău, în amintirea Podurilor de flori din anii ’90, într-o acţiune la care participanţii vor cere unirea Republicii Moldova cu România, relatează publicaţia Timpul.
‘După Podul de Flori, la Prut vom face Podul Tricolor. Pe podul de la Sculeni vom uni cu drapelul nostru naţional Prutul lacrimilor noastre. Un drapel de 300 de metri va fi desfăşurat dinspre ambele maluri ale Prutului’, au anunţat organizatorii într-o postare din 3 iunie pe Facebook.
E de datoria noastră să continuăm munca depusă de Grigore Vieru, Ion şi Doina Teodorovici, Dumitru Matcovschi şi de întreaga generaţie a Podurilor de Flori. Sâmbătă ne adunăm sute de tineri de pe ambele maluri ale Prutului pentru a face un lucru frumos, paşnic. Un anunţ important va fi făcut la Prut pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Ne mai adunăm acolo sub acest uriaş steag tricolor pentru a cere ca interdicţia lui George Simion să fie ridicată’, se menţionează într-un comunicat de presă al organizatorilor.
Acţiunea, prevăzută să înceapă la ora 14:00, este coordonată cu autorităţile responsabile, iar organizatorii solicită persoanelor care doresc să participe la această manifestare să contacteze Mişcarea civică ‘Tinerii Moldovei’ la numărul de telefon 060949690 pentru a fi trecuţi pe listele de acces pe podul de la Sculeni. Accesul va fi permis numai pe baza paşaportului valabil, potrivit Timpul.
Toate organizaţiile din componenţa Blocului Unităţii Naţionale se vor alătura duminică mitingului de protest din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here