Un userist, fost baiat de casa al primarului Nita, cere mutarea vamii din CUG la Miroslava

0
113

Consilierul local USR Răzvan Timofciuc cere imperativ mutarea punctului de vămuire din capăt CUG, de la Tehnopolis, având în vedere aglomerația, poluarea, riscul de accidente și disconfortul pe care îl creeză ieșenilor.
”Punctul de vamă de la Tehnopolis, unde au fost mutate operațiunile în 2015, a fost ales pemtru o perioadă temporară.A fost preăzut pentru un control de trafic mult mai mic. Au trecut 7 ani, dar soluția temproară pare să se permanentizeze, fără ca autoritățile locale sau județene să facă ceva. Primăria Miroslava și-a exprimat public acordul pentru ca, în Parcul Tehnologic, să aloce un hectar de teren pentru construirea unui punct nou de vamă. E un amplasament potrivit, mai ales că are deschidere la E583. În acest sens, încă din luna mai am solicitat printr-o adresă oficială către primarul Iașului și președintele CJ Iași, constituirea unui grup de lucru interinstituțional pentru mutarea Directiei Regionale de Vamă (DRV) Iași”, a declarat Timofciuc.
Acesta atrage atenția că riscul de accidente este foarte mare, în condițiile în care cei care vin dinspre Valea Adâncă au vizibilitate aproape spre 0 atunci când ies pe Șos. Nicolina, în dreptul Centrului Expozițional Moldova, din cauza TIR-urilor parcate pe prima bandă.
Traficul greu trebuie scos din oraș. În prezent, și șoferii de tir au nevoie de condiții civilizate (utilități, toalete, spațiu de luat masa etc.), pentru că ei n-au nicio vină de situația în care ne-a adus pasivitatea autorităților locale. O clădire pentru DRV, cu o parcare generoasă pentru tiruri, ar putea fi construită pe terenul pus la dispoziție în Parcul Industrial de la Miroslava, care se întinde pe 46ha si are acces la E583. O astfel de investiție nu ar ajunge la mai mult de 2 milione euro, în condițiile în care terenul are acces la toate utilitățile. Asta ar fi o rezolvare sustenabilă și civilizată a mutării vămii, așa cum s-a întâmplat în Timiș sau Prahova!”, a mai spus consilierul local.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here