Un vehiculat candidat la Primarie din partea USR Iasi, exclus din partid pentru “proasta reputatie”

0
117

Răzvan Timofciuc a fost exclus din USR pe motive ce tin de ”proasta reputație” și probleme de integritate.
Potrivit unui comunicat de presă emis de USR, consilierul local Răzvan Timofciuc a fost exclus din partid. Printre argumentele aduse a fost ”proasta reputație” și problemele de integritate.
În urma evaluării realizate la nivel intern, în conformitate cu regulile, procedurile și statutul USR, Biroul Județean al USR Iași a decis să-l excludă din partid pe domnul Răzvan Timofciuc. Această hotărâre a fost luată în lumina acțiunilor sale recente, a poziționărilor publice neadecvate din ultimul an, referitoare la USR Iași și colegii săi, a problemelor de integritate cu care se confruntă dumnealui, dar și a proastei reputații pe care a insistat să o pricinuiască în ultimele zile.
Este important să subliniem faptul că Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că domnul Răzvan Timofciuc a săvârșit un conflict de interese în exercitarea mandatului de consilier local, prin votul dat în favoarea desemnării soției sale în Consiliul de Administrație al unei unități de învățământ. Această decizie a fost confirmată și rămasă definitivă prin pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (Î.C.C.J.), iar Răzvan Timofciuc nu va mai putea fi ales sau numit într-o funcție publică sau de demnitate publică pentru o perioada de 3 ani de la încheierea mandatului de consilier local.
În lumina acestor probleme de integritate, confirmate inclusiv de Î.C.C.J., Biroul Județean al USR Iași, potrivit statutului, avea temeiul necesar pentru excluderea domnului Răzvan Timofciuc, însă nu a acționat în acest sens. Mai mult de atât, luările de poziție publice ale domniei sale din ultimul an au fost de natură să prejudicieze interesele legitime ale USR și ale membrilor săi, iar acuzațiile aduse de domnul Răzvan Timofciuc la adresa conducerii USR Iași sunt cel puțin stranii în condițiile în care deținea calitatea de vicepreședinte al filialei municipale Iași.
Deși domnul Răzvan Timofciuc a clamat în spațiul public că a epuizat căile interne de comunicare avute la nivel de conducere a partidului, în realitate, nu a fost identificată nicio sesizare adresată de domnia sa, nici verbal, nici în scris către forul de conducere sau, în particular, către președintele filialei.
Toate aceste stări de fapt evidențiază că, în ciuda acuzațiilor formulate, domnul Răzvan Timofciuc a beneficiat de toleranță și nu a existat nicio intenție de excludere din partid“, se arata in comnicatul USR Iasi.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here