Un weekend de poveste dedicat strazii Lapusneanu. Vezi programul complet al festivalului

0
80

In weekendul 20-22 septembrie, Ateneul National din Iasi invita iesenii Festival Străzii Lăpușneanu! De la concerte, la spectacole de teatru și cinematograf în aer liber, treasure hunt sau concursuri, prăjituri și cafele, expoziții și artiști în plin proces creativ, momente interactive și demonstrative, zumba sau capoeira și multe alte activități, echipa Ateneului a va promite o multitudine de evenimente, pentru toate gusturile și toate vârstele, in cele trei zile de festival!

Taoate acestea au fost prezentate astazi, intr-un cadru nou in peisajul cultural iesean, respectiv in muzeul aflat sub cea mai veche ctitorie de pe strada Lapusneanu – Biserica Banu.

 „Dacă vorbim de Biserica Banu, trebuie să știți că nu întâmplător am ales acest loc. În urma întrebărilor și cercetărilor în stânga și în dreapta, am constatat că este cea mai veche clădire ce se află acum pe strada Lăpușneanu. Tot de Biserica Banu este legat și programul Festivalului Lăpușneanu. Două dintre cele mai importante concerte ale festivalului vor avea loc aici. Este vorba despre Concertul Extraordinar al Corului academic „Gavriil Musicescu” al Filarmonicii Moldova Iași care va avea loc mâine seară, dar și despre concertul Corului Academic „Byzantion” de sâmbătă, 21 septembrie”, a declarat Andrei Apreotesei, directorul Ateneului National din Iasi.

Vezi programul complet al festivalului!

 

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here