Un ziarist iesean da in judecata clubul CSM Politehnica. Copii traumatizati si ziaristi agresati de huligani pe stadionul din Copou

0
70

Huliganismul si implicit lipsa de fair play care abunda pe stadionul care găzduieste meciurile echipei CSM Politehnica Iasi, capata caracter penal. Un ziarist iesean relateaza pe pagina sa de socializare cum au fost agresati ziaristii ieseni si craioveni de huligani din galeria de suporteri a echipei iesene de fotbal. Victima colaterala a violentelor de limbaj si a furiei mimico gestuale a golanilor mascati sub imaginea de suporteri, a fost chiar fiul ziaristului, drept pentru care jurnalistul este hotarat sa actioneze clubul in instanta.

Domnule Președinte Adrian Ambrosie, MUTAȚI masa presei la tribuna 0! Sâmbătă seară mi-a fost dat să asist la niște evenimente REPROBABILE care au avut loc în timpul partidei CSM Politehnica Iași – CSU Craiova. La masa presei, situată la tribuna a II-a a stadionului din dealul Copoului, au fost prezenți și niște reprezentanți ai clubului oltean, dar și niște colegi din presă, veniți de la Craiova.

În momentul înscrierii golului de către Gustavo, oaspeții s-au bucurat, firesc de altfel. Acest gest a atras un val de injurii și de agresiuni fizice din partea așa-zișilor suporteri aflați în imediata apropiere. În apărarea colegilor de la Craiova a sărit un cameraman ieșean, moment în care tot valul de ură s-a îndreptat asupra sa. Un potop de injurii s-a revărsat asupra sa și până la agresiune fizică nu mai era decât un pas. În apărarea colegului ieșean a sărit un alt coleg de breaslă, moment în care acesta a devenit ținta numărul unu.

Totul s-a întâmplat sub privirile pasive ale unor așa ziși stewarzi care nu au făcut absolut nimic pentru a aplana conflictul. Nici poliția locală și nici reprezentanții firmei de pază, care ar fi trebuit să asigure perimetrul, nu au fost în stare să liniștească spiritele, tot meciul ziariștii de la masa presei fiind ținta injuriilor venite dinspre cei care susțin că ar fi suporterii echipei ieșene. Mai mult, amenințările cu violențe fizice au curs în continuu asupra câtorva reprezentanți ai mass-mediei ieșene.

La tot acest circ grotesc a fost nevoit să asiste și fiul meu, pe care cu greu am reușit să-l opresc din plâns și să-l calmez. Fac un apel pe această cale la președintele clubului ieșean, domnul Adrian Ambrosie, să ia de îndată decizia de a muta masa presei înapoi la tribuna 0, pentru că altfel riscă să fie direct răspunzător de fapte oribile a căror victime pot fi reprezentanții mass-mediei ieșene.

Cât privește traumele psihice suferite de fiul meu, îmi rezerv dreptul de a contacta un avocat și de a acționa clubul ieșean în instanță! E rușinos ca în secolul 21, un club profesionist să nu fie în stare să asigure niște condiții decente să-ți desfășori activitatea de ziarist sportiv!”, este reactia ziaristului iesean, Cristian Zavastin.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here