Una dintre cele șapte minuni ale lumii va fi reconstruită

0
81

Consiliul Suprem pentru Antichităţi din Egipt a avizat favorabil noul proiect al preşedintelui Abdel Fattah Al-Sissi, care constă în reconstruirea celebrului Far din Alexandria. Autorităţile egiptene mai au nevoie doar de acordul guvernatorului regiunii Alexandria pentru a putea să înceapă lucrările de construcţie a unei replici a Farului din Alexandria, considerat una dintre cele şapte minuni ale Antichităţii, scrie Mediafax, citând lefigaro.fr.
Farul a fost construit în anul 280 î.e.n. și avea o înălțime cuprinsă între 110 şi 130 de metri. Vreme de mai multe secole, a fost cea mai înaltă clădire construită vreodată de oameni, dar a fost distrus de un cutremur, în 1303. Acesta ar urma să fie reconstruit pe insula Pharos. Farul din Alexandria i-a ghidat pe marinari vreme de aproape 18 secole, cu ajutorul unor oglinzi reflectorizante pe timpul zilei şi luminilor unor focuri pe timpul nopţii.
Replica edificiului va fi construită la doar câteva zeci de metri sud-vest de amplasamentul monumentului original, ocupat în prezent de citadela Qaitbay.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here