Uneperistii ieseni se pregatesc de razboi. Planul cincinal al UNPR Iasi – bani pentru inarmare, doctori si profesori.

0
77

Conducerea UNPR Iasi a transmis că la nivelul Biroului Politic Național al partidului s-a stabilit elaborarea unui  Plan Politic Naţional, care va constitui baza pentru iniţiativele legislative şi guvernamentale pentru următorii 5 ani. Documentul va include câteva direcţii prioritare precum: educație, sănătate, economic, mediu, apărare și agricultură.

Președintele UNPR Iasi, deputatul Gheorghe Emacu, a declarat că în contextul conflictelor armate din Ucraina este nevoie de cresterea rapidă a bugetului Apărării pentru cheltuieli de înzestrare.

Având în vedere că Regiunea de Nord-Est este cea mai apropiată de de zona de coflict din Ucraina, considerăm că este foarte important să dezvoltăm cât mai bine conceptul de strategie de securitate națională. De asemenea, trebuie menținut efortul de a crește procentul de finanțare în domeniul Apărării până la  2% din PIB, și chiar peste acest nivel, în concordanță cu  standardele NATO”, a spus deputatul Gheorghe Emacu.

În domeniul Educației, în vederea stimulării perfecționării continue a profesorilor, este necesară creșterea salariului personalului didactic și nedidactic, precum și reintroducerea sporului de doctorat și plata doctoratului pentru cei care dețin titlul de dinainte de 2009. Pentru o educație completă a copilului, trebuie realizată o educație sanitară care să cuprindă noțiuni de igienă personală, de alimentație sanătoasă, de încurajare a participării continue la jocuri sportive”,  a declarat deputatul UNPR Camelia Bogdănici.

Totodată, UNPR consideră necesară majorarea salariilor pesonalului medical pentru a combate exodul specialiștilor din domeniul sanitar.

În domeniul economic, UNPR propune încurajarea companiilor care produc în România și limitarea exporturilor de materie primă, iar în ceea ce privește mediul sunt propuse amenzi drastice pentru nerespectarea cerinţelor de mediu, chiar printre cele mai mari din Europa. În domeniul agriculturii, UNPR consideră că trebuie sprijiniți mai mult fermierii români și încurajat consumul de alimente autohtone.

Acest Planul Politic Naţional va fi elaborat până la finalul anului, pentru a deveni un document de referinţă pentru toate deciziile UNPR.

După cum a precizat președintele Gabriel Oprea la întâlnirea recentă din Iași, UNPR a intrat într-o nouă etapă de creştere şi ne propunem ca acest lucru să fie vizibil pentru toţi românii. Ne păstrăm principiile, ne păstrăm orientarea spre interesul naţional şi ne păstrăm atitudinea corectă faţă de parteneri. UNPR a ajuns la maturitatea necesară pentru a propune proiecte mari pentru România şi vrem să avem astfel de proiecte pe zonele de importanţă naţională”, a mai spus deputatul Gheorghe Emacu.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here