Unionistul Chirica s-a identificat cu partidul pe listele caruia va incerca sa-si mai castige un mandat de primar. Trece Chirica la PMP?

0
69

Platforma basista de la Iasi pare sa contureze cat de repede o opozitie puternica, ca alternativa la PSD. In spatiul public al ultimelor luni, au avut loc mai multe intalniri de tatonare intre deputatul Petru Movila, presedinte PMP pe Iasi, si primarul Mihai Chirica. Mai mult, intre cei doi au avut loc mai multe intalniri de culise, imediat dupa ce Alin Aivanoaie a fost pus director adjunct la Termoservice, acesta fiind primul pas al unei negocieri de durata intre Movila si Chirica, mai ales ca Aivanoaie, fost vicepresedinte al CJ Iasi si actual consilier judetean, este un spin in coasta lui Maricel Popa, actual presedinte al PSD Iasi.  Ca si cum nu a fost de ajuns ca s-au laudat reciproc si flirteaza peste fileuL PSD, atat Movila cat si Chirica par a-si face din unirea Romaniei cu Republica Moldova, “un destin de viata”. Asa cum Basescu are un proiect de tara pe aceasta linie, si Chirica a inceput sa marjeze pe chestii unioniste, cu drapele uriase de 100.000 euro bucata, cu transferul de pelicule peste Prut  si alte panglicarii de imagine. Practic, asa cum Basescu are un proiect de tara care vizeaza unirea celor doua tari, tot asa si Chirica isi face un scop in viata din implinirea visului unionist. Ultima miscare in acest sens a fost decizia Primăriei Municipiului Iaşi de a semna declaraţia de unire a Republicii Moldova cu România, initiativa salutata destul de zgomotos de catre liderul PMP Iasi.

Si in Consiliul Local se observa de ceva vreme o alianta tacita a celor din PMP cu interesele lui Chirica, si invers. Violeta Gaburici, consiliera PMP, a beneficiat de clementa in Comisia de Urbanism privind aprobarea construirii unui hotel pe Varianta Uzinei, in ciuda faptului ca aceasta aprobare nu este acoperita din punct de vedere legal, intru totul. De asemenea, Chirica a imbratisat imediat propunerea Violetei Gaburici de a infiinta o substatie de ambulanta pe locul autogarii Real din Pacurari, spunand ca „vom face tot posibilul sa facem”. Mai mult, consilierii PMP, Gaburici si Piftor, au votat cu doua maini proiectele sensibile pentru Chirica, cot la cot cu PSD, formatiune care incepe, treptat-treptat, sa se dezica de Chirica. In concluzie, cat o sa traga dupa el din randul PSD, in proximitatea viitoarelor alegeri locale, Chirica are nevoie de o structura organizatorica pentru a candida pentru un nou mandat (n.r. Doamne fereste!) de primar, asa ca varianta cea mai “incadrativa” pentru Chirica ramane PMP.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here