Universitatea de Științele Vietii din Iasi, ocolita de absolventii de liceu. Au ramas neocupate peste 500 de locuri

0
74

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași) organizează o nouă sesiune de admitere, în perioada 5 – 8 septembrie 2022, pentru locurile rămase neocupate la sesiunea din vară. În total, este vorba despre aproape 500 de locuri la buget și taxă, atât pentru studii de licență, cât și pentru masterat.
Locurile admiterii de toamnă sunt pentru 17 programe de studiu la licență, existente la cele patru Facultăți: Agricultură, Horticultură, Ingineria Resurselor Animale și Alimentare și Medicină Veterinară.
Astfel, cei care se înscriu la Facultatea de Agricultură, pot opta pentru: Agricultură, Montanologie, Exploatarea mașinilor și instalațiilor pentru agricultură și industria alimentară, Ingineria și managementul afacerilor agricole, Tehnologia prelucrării produselor agricole, Protecția consumatorului și a mediului sau Biologie. În total, la această facultate sunt disponibile 70 de locuri.
La Facultatea de Horticultură, viitorii studenți se pot specializa în Horticultură, Peisagistică, Ingineria mediului sau Biotehnologii, iar numărul locurilor pentru admiterea de toamnă ajunge la 73 atât la buget, cât și la taxă.
În cadrul Facultății de Ingineria Resurselor Animale și Alimentare, candidații pot opta pentru specializările: Zootehnie, Piscicultură și acvacultură, Inginerie și management în alimentația publică și agroturism, Controlul și expertiza produselor alimentare. În total, la această facultate sunt disponibile 91 locuri.
Mai trebuie menționat că, la Facultatea de Medicină Veterinară mai sunt 16 locuri, din care șase sunt cu finanțare de la buget.
Conform calendarului dedicat admiterii, începând de pe 5 și până pe 8 septembrie 2022, va avea loc înscrierea candidaților prin depunerea dosarului la sediul facultăților, iar on-line platforma va fi disponibilă până la 23:59 a penultimei zile din perioada dedicată înscrierilor – 7 septembrie.
Același calendar de admitere este valabil pentru studiile de master, candidații având la dispoziție 109 de locuri la buget, 92 la taxă, dar și pentru învățământul la distanță unde sunt disponibile 245 locuri cu taxă.
Admiterea candidaților pentru programele de licență, la USV din Iași, se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (Nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50%, Nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%).
Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here