UNPR Iasi a premiat cele mai bune idei pentru Iasi. Vezi cine a castigat cei 2500 de euro

0
43

UNPR Iasi a oferit astăzi, într-un cadru festiv, premii totale de 2.500 de euro, celor nouă câștigători ai concursului ”Trimite-ne MAREA ta IDEE pentru IASI”, inițiat în luna iulie. Festivitatea de premiere s-a desfășurat în aula Bibliotecii Centrale Universitare ”Mihai Eminescu”, în prezența a peste o sută de membri și simpatizanți UNPR, dar și participanți la acest concurs.
Premiul întâi, în valoare de 700 de euro, a fost acordat artistului Neculai Păduraru, pentru ideea ”Proiect de Muzeu de Artă Contemporană. Donație Neculai Păduraru”. Două premii II, în valoare de 400 de euro fiecare, au fost acodate Uniunii Artiștilor Plastici-Filiala Iași, pentru proiectul ”Ateliere deschise” și studentului Maricel Alexandru Găină, pentru proiectul ”Valențe istorice și strategii viabile”. Cele trei premii III, în valoare de 200 de euro fiecare, au revenit lui Filip Matei Florea (student), Suzana Păstrăguș (artist fotograf, lucrează la National Geographic) și profesorului Victor Bejan. Au mai fost oferite două mențiuni, Simona Rațoi și Richard Constantinescu, precum și un premiu special Asociației Dendro-Ornamentale ”Anastasie Fătu” Iași.
Am finalizat cu bucurie concursul inițiat de UNPR Iași – ”Trimite-ne MAREA ta IDEE pentru IAȘI”. Este vorba despre marea ta idee pentru ca municipiul Iași să fie desemnat în 2021, Capitală Europeană a Culturii. Este un oraș care merită acest titlu, iar UNPR a înțeles acest lucru. Mai mult de 40 de idei de proiecte au fost selectate din cele trimise, iar nouă au fost premiate cu diplome simbolice, cărți și bani, în total 2.500 de euro. Este un pas pe care noi l-am făcut și sper să-l facem cu toții mai departe, să ne calificăm în etapa preselecției în primele trei orașe, iar în etapa finală, Iașul să fie desemnat Capitală Europeană a Culturii în 2021”, a declarat președintele UNPR Iași, deputatul Gheorghe Emacu.
Juriul care a ales cei nouă premianți a fost format din istoricul Florin Cîntic, managerul Complexului Muzeal ”Moldova” Iași, Lăcrămioara Stratulat, pictorul Mircea Eugen, jurnalistul Marga Andreescu, profesorul Nicolae Popescu și o studentă eminentă, Iuliana Stratulat. Toate proiectele premiate vor fi înaintate Fundației ”Iași Capitală Europeană a Culturii 2021” spre a fi folosite la definitivarea dosarului de candidatură a Iașului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

77 − = 71