USAMV Iasi a început noul an universitar cu o ceremonie inedită

0
72

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a marcat deschiderea noului an universitar 2020-2021 printr-o ceremonie inedită astăzi, 14 septembrie 2020. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea a avut loc în aer liber, pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iași și a fost organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct.

Facultatea de Agricultură a dat tonul ceremoniilor, la ora 10.00 și alături de conducere au fost prezente cadrele didactice și studenții de anul I. Facultatea de Horticultură a continuat festivitatea dedicată deschiderii noului an, la ora 11.00, Facultatea de Zootehnie la ora 12.00, iar Facultatea de Medicină Veterinară la ora 13.00.

„În pofida acestei pandemii, care ne-a schimbat cu totul existența, modul de viață, modul în care interacționăm, Universitatea, prin cadrele didactice, își asumă și în aceste condiții și în acest an rolul de a educa, de a forma, de a crea noi generații de studenți și specialiști. Îmi exprim dorința, în pofida acestor dificultăți, că școala agronomică ieșeană va continua tradiția și va fi un pol de cunoaștere, un pol de excelență, un pol pentru devenire și împlinire umană adunând reușite pentru studenții și dascălii lor”, a transmis prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

În cadrul ceremoniilor de astăzi, toți studenții cu merite profesionale deosebite la sfârșitul anului universitar trecut au primit premii de excelență pentru rezultate obţinute.

 

Reamintim că, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line. În primele șapte săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line. Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

 Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here