USAMV Iași deschide noul an universitar

0
53

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va marca deschiderea anului universitar 2019-2020 printr-o festivitate ce va avea loc în Aula Magna “Haralamb Vasiliu”, luni, 16 septembrie 2019, ora 11.00.

La eveniment vor fi prezente oficialități locale, Primarul Iașului – Mihai Chirica, Prefectul – Marian Șerbescu, Președintele Consiliului Județean – Maricel Popa. De asemenea, la manifestare au fost invitați Rectori și Prorectori ai Universităților publice din Iași, Directori de Colegii agricole, Directori de Stațiuni de Cercetare de profil din Regiunea Nord-Est și de instituții deconcentrate județene, Directori de societăți agricole de top și reprezentanți ai altor instituții partenere, alături de întreaga comunitate academică a Universității.

Ceremonia îi va avea în prim plan pe studenții aflați în primul an de studii, la USAMV Iași fiind înmatriculați în anul I, la forma de studiu Licență, peste 750 de tineri. În total, la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași studiază aproximativ 4500 de studenţi, la cele trei cicluri universitare.

În cadrul festivității de deschidere, vor fi acordate premii de excelență pentru rezultate deosebite obținute de către absolvenții Promoției 2019.

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi are ca obiectiv prioritar și pentru anul 2019-2020 “excelența în educație și cercetare”, investind importante resurse în dotarea cu tehnologie şi echipamente a laboratoarelor şi a bazelor de practică, precum și pentru îmbunătăţirea condiţiilor de studiu şi de cercetare.

Studenţii USAMV Iași beneficiază de cursuri susţinute de un corp profesoral de elită, de o Bibliotecă de prestigiu, permanent deschisă experiențelor culturale de calitate, de Centre de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, de cea mai performantă Bază sportivă din regiune, precum și de condiţii de cazare şi masă moderne.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 74