USAMV Iași se pregătește pentru activitățile ”on-site” cu studenții care au fost on-line

0
55

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) se pregătește pentru primirea în campus a studenților care până acum au efectuat cursurile, seminariile și laboratoarele exclusiv on-line. Este vorba despre studenții din anii III și IV de la Facultățile de Agricultură și Zootehnie, anii II și IV de la Horticultură și Peisagistică, și subgrupele B de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor avea șapte săptămâni de activități față în față, la seminarii și laboratoare. Pentru toți studenții USAMV, cursurile vor continua on-line.

Studenții USAMV Iași care au fost prezenți în campus de la începutul anului universitar, se vor decaza, termenul fiind stabilit pentru data de joi, 29 octombrie 2020.

Joi, până la ora 16, studenții din seria întâi, vorbim despre 925 de tineri, eliberează camerele de cămin pentru ca Departamentul administrativ să poată realiza toate operațiunile de dezinfecție și  igienizare, măsuri ce se impun cu strictețe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenților din seria a doua, pe 31 octombrie și 1 noiembrie, evident cu respectarea tuturor normelor de distanțare fizică, obligativitate purtării măștilor”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale.  

La jumătatea lunii septembrie în căminele Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad” din Iași s-au cazat doar studenții din anii I și II, pentru o perioadă de șapte săptămâni. Toți studenții care se vor decaza în această săptămână vor realiza toate activitățile didactice în on-line, la domiciliu.

Studenții care în primele șapte săptămâni au desfășurat activități didactice doar on-line, se vor caza și vor începe activitatea didactică (laboratoare/seminarii) față în față, de luni, 2 noiembrie 2020 până pe 18 decembrie când, în structura anului universitar este prevăzută vacanța de iarnă, de trei săptămâni.  

Activitățile didactice pentru studenții de la ciclul de licență, învățământ la distanță, se realizează majoritar on-line, aceștia fiind convocați de 2-3 ori la sediul facultăților pentru activități față în față.

La ciclul de masterat toate activitățile didactice se desfășoară on-line, cu excepția lucrărilor practice care, pe baza unei programări aprobate de conducerile facultăților, se desfășoară față în față.

Doctoranzii din anul I desfășoară activitățile didactice doar on-line. Doctoranzii din anii II și III, au activitățile de cercetare, în laboratoare, câmpuri didactice, ferme etc. conform planului individual de pregătire.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here