USAMV Iași se pregătește pentru rocada studenților

0
74

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) se pregătește pentru primirea în campus a studenților, care până acum au efectuat toate activitățile exclusiv on-line. Este vorba despre studenții din anii II și III de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie și anii II, IV și V de la Facultatea de Medicină Veterinară, care vor desfășura toate activitățile față în față. Toți studenții USAMV din ultimii ani de studiu vor continua activitățile on-site, trei săptămâni, până la finalizarea cursurilor.
Studenții USAMV Iași, care au fost prezenți în campus de la începutul semestrului al doilea, se vor decaza, termenul fiind stabilit pentru data de joi, 1 aprilie 2021. ”Joi, până la ora 1600, studenții din seria întâi vor elibera camerele de cămin pentru ca Departamentul Administrativ să poată realiza toate operațiunile de dezinfecție și igienizare, măsuri impuse cu strictețe în această perioadă. După această etapă, urmează cazarea studenților din seria a doua, pe 3 și 4 aprilie, evident cu respectarea tuturor normelor de distanțare fizică, igienă și obligativitatea purtării măștilor”, a precizat prof. univ. Dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale. Cazarea studenților va avea loc în intervalul orar 800-1800 și va fi organizată cu ajutorul Ligii Studenților Agronomi și Veterinari.
La jumătatea lunii februarie 2021, în căminele USAMV Iași, s-au cazat doar studenții din anii I și IV de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie și anii I, III și VI Medicină Veterinară.
Studenții care în primele șapte săptămâni au desfășurat activități didactice doar on-line, se vor caza și vor începe activitatea didactică (laboratoare/seminarii) față în față, de luni, 5 aprilie 2021.
Reamintim că la USAMV Iași, Consiliul de Administrație a hotărât că în semestrul al II-lea al anului universitar 2020-2021, care a început pe 15 februarie, pentru toate formele de învăţământ, activitatea didactică se desfășoară în sistem hibrid, atât on-line cât şi faţă în faţă (on-site).

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here