USAMV Iași va deschide un centru de vaccinare în campus

0
72

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a primit acordul din partea Direcției de Sănătate Publică (DSP) în privința deschiderii unui centru de vaccinare în campusul universitar, pentru a ajuta la vaccinarea studenților și a profesorilor, dar și pentru a crește numărul centrelor existente în Iași. Amenajarea este prevăzută pentru spațiul din cel mai nou cămin al USAMV, unde va lucra echipa de vaccinare și vor fi organizate spații pentru pregătirea momentului vaccinării, imunizarea propriu-zisă și supravegherea post-vaccinare pentru a vedea dacă apar reacții adverse și a oferi tratament suplimentar.

”Este o inițiativă a Universității de a organiza în cadrul instituției un centru de imunizare- vaccinare, spațiul este în curs de amenajare, DSP-ul și-a dat acordul și urmează ca la sfârșitul primei săptămâni din luna februarie, acest centru să devină operativ. Va fi amenajat în campus, în spațiul căminului A5, căminul nou, unde sunt și cabinetele medicale, deci un cadru adecvat pentru un astfel de centru. Numărul total de medici va fi hotărât de DSP, noi ne-am oferit, ca în condițiile în care pot ajuta ca voluntari, studenții de la noi să facă anumite activități administrative în cadrul centrului ”, a declarat prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

Conducerea USAMV Iași mai intenționează să achiziționeze, din veniturile proprii teste rapide pentru studenți. ”Facem o analiză pentru a vedea care este necesarul de teste rapide, în primul rând pentru studenții străini care vin din alte zone, și aici în funcție de încadrarea țărilor de origine în zone de risc vom face obligatoriu, la sosirea lor o testare rapidă înainte de a participa la procesul didactic”, a mai punctat prof. univ. Dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași.

Reamintim că la USAMV Iași Consiliul de Administrație a hotărât că în semestrul al II-lea, al anului universitar 2020-2021, care va începe pe 15 februarie, pentru toate formele de învăţământ, activitatea didactică se va desfăşura în sistem hibrid, atât online cât şi faţă în faţă (onsite).

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here