USAMV Iași va începe noul an universitar pe 14 septembrie, cu o ceremonie specială

0
67

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) va marca deschiderea noului an universitar 2020-2021 printr-o ceremonie specială luni, 14 septembrie 2020. Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, festivitatea va avea loc în aer liber, pe terenul de fotbal din cadrul bazei sportive a USAMV Iași și va fi organizată de fiecare facultate, conform unui program distinct. Facultatea de Agricultură va da tonul ceremoniilor, la ora 10.00 și alături de conducere vor fi prezente cadrele didactice și studenții de anul I. Facultatea de Horticultură va continua festivitatea dedicată deschiderii noului an, la ora 11.00, Facultatea de Zootehnie va întâmpina bobocii la ora 12.00, iar Facultatea de Medicină Veterinară are programată ceremonia la ora 13.00. 

Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, din ceilalți ani de studii au fost invitați doar studenții cu merite profesionale la sfârșitul anului universitar trecut deoarece aceștia vor primi premii de excelență pentru rezultate deosebite.

Conform deciziilor luate de către conducerea USAMV, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, vor participa la cursuri doar on-line. În primele șapte săptămâni din semestrul I, studenții de la ciclul de licență, învățământ cu frecvență, de la Facultățile de Agricultură, Horticultură și Zootehnie, din anii I și II vor efectua activități didactice practice (laboratoare/seminarii) față în față, iar studenții din anii III și IV vor efectua aceste activități didactice on-line.  Studenții de la Facultatea de Medicină Veterinară, din subgrupele A, din toți anii de studii, vor efectua activități didactice practice față în față, iar studenții din subgrupele B, din toți anii de studii, vor efectua aceste activități on-line.

Cazarea în căminele USAMV Iași se va efectua în perioada 11-12 septembrie, doar pentru studenții din anii I și II, pentru o perioadă de șapte săptămâni.

În total, la USAMV  Iași studiază aproximativ 4500 de studenți, la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere din vară fiind una foarte reușită, cu peste 2000 de dosare depuse la înscriere.

Studenții USAMV Iași beneficiază de cursuri susținute de un corp profesoral de elită, de o Bibliotecă de prestigiu, de Centre de practică proprii situate în mai multe regiuni ale țării, de ateliere de microproducție, de cea mai performantă bază sportivă din regiune, precum și de condiții de cazare și masă moderne.

 Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here