USR Iasi, interzis la vedere! Chichirau nu are aviz pentru publicitate stradala, dar ranjeste de pe toti stalpii

0
58

În această perioadă de dinaintea campaniei electorale, mai multe formațiuni politice au solicitat aprobare la Primăria Municipiului Iași pentru amplasarea de diferite materiale publicitare stradale. Primăria Municipiului Iași a autorizat toate mijloacele publicitare cerute de partide / candidați și care au respectat cadrul de legalitate.

Astfel, municipalitatea ieșeană a aprobat 18 amplasamente pentru ALDE (din 18 solicitate), 15 amplasamente pentru Împreună pentru Moldova (din 15 solicitate), 20 de amplasamente pentru PLUS (din 20 solicitate), 40 de amplasamente pentru PMP (din 44 solicitate), 51 de amplasamente pentru PNL (din 55 solicitate), 48 de amplasamente pentru PSD (din 48 solicitate), respectiv 10 amplasamente pentru candidatul independent Bogdan Mihail Zamfir (din 12 solicitate). Sefii Primariei Iasi au punctat faptul ca USR nu a depus nicio solicitare oficială pentru amplasarea de bannere sau orice alt mijloc publicitar.

În ceea ce privește amplasarea de corturi, municipalitatea permite activitatea de strângere de semnături, excluzând însă ca aceasta să se facă prin corturi, locuri care pot deveni o sursă de infectare cu noul coronavirus, oferind în schimb posibilitatea amplasării de măsuțe protejate cu umbrele.

În ceea ce privește mijloacele publicitare speciale (prisme și cuburi), PSD și USR sunt singurele partide care nu au respectat condițiile cerute de lege privind avizarea, motiv pentru care nu li s-a putut elibera acest aviz. Ca urmare, toate mijloacele montate până în acest moment de cele două partide sunt ilegale.

„Respect competiția electorală, dar legea este mai presus de orientările și scopurile noastre politice. Fac apel public la PSD și USR să respecte legea și să își autorizeze mijloacele electorale speciale așa cum au făcut celelalte partide. Atrag atenția asupra faptului că structurile publicitare amplasate ilegal, fără avizele de specialitate, sunt un potențial pericol pentru cetățeni, iar în cazul nefericit al unor incidente sau accidente, răspunderea este penală!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Conform legislației în vigoare, toate materialele publicitare menționate trebuie demontate pe 27 august, când va începe campania electorală.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

64 − = 56