USR PLUS Iași cere ca învățătorul abuzator să rămână fără toate privilegiile politice și să fie scos din învățământ!

0
66

La două săptămâni de când USR PLUS Iași a cerut retragerea sprijinului politic de către PNL Iași a învățătorului abuzator, consilier județean și secretar general adjunct, constatăm că nici o măsură concretă nu a fost întreprinsă nici pe linie administrativă și nici politică pentru a-l ține departe de catedră și de viața publică. Mai mult, acesta continuă să o amenințe în fața clasei pe fetița umilită (care este protagonista înregistrărilor publicate de presa locală), precum și pe mama acesteia pentru curajul de a fi ieșit public să denunțe caracterul abuzator al numitului Șerban Constantin.

Senatorul USR PLUS Marius Bodea solicită oficial Ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, deplasarea Corpului de Control la Iași pentru a verifica circumstanțele în care, după ani de abuzuri psihice la adresa unor elevi, Constantin Șerban și-a continuat nestingherit activitatea la catedră.

„PNL Iași acoperă cu influența sa politică un monstru care distruge copilăria unor elevi și ale cărui abuzuri răscolesc familii întregi. Pașii timizi întreprinși de Inspectoratul Școlar Județean se lovesc de o situație incredibilă: o decizie de sancționare a lui Șerban poate fi dată doar de Consiliul de Administrație al Școlii «Mihai Codreanu», consiliu din care acesta face parte ca membru la propunerea PNL! Abuzatorul este pus să se judece pe sine!

Corpul de Control al Ministrului Educației trebuie să facă de urgent toate demersurile necesare pentru a cerceta împrejurările prin care un individ cu un asemenea trecut recidivist încă se mai află la catedră!

Faptul că Șerban nu s-a oprit și continuă să o terorizeze pe fetița care apare în înregistrări și pe mama acesteia, care le-a dat publicității, arată în mod clar că sistemul este șubred, incapabil să ne apere elevii atunci când sunt abuzați de cadrele didactice. Nu cred nici că aceasta este «România educată» sau viziunea domnului ministru Câmpeanu despre felul în care se desfășoară procesul de educație din țara noastră“, declară Marius Bodea, Senator USR PLUS de Iași.

Liderul consilierilor locali USR PLUS Iași, Ana Raluca Roșu, cere PNL Iași să îl retragă de urgență pe cadrul didactic abuzator, membru de partid și consilier județean, din Consiliul de Administrație al Școlii „Mihai Codreanu“. „PNL Iași trebuie să vină urgent cu o altă propunere, altfel se face părtaș la toate faptele comise de secretarul general adjunct al filialei în calitatea pe care o are la catedră. Este evident că prezența în CA de la școala «Codreanu» a lui Constantin Șerban a fost posibilă prin exercitarea influenței politice pe care acesta o are. Șerban s-a cerut în mod expres în acest CA pentru a-și păzi spatele, pentru a continua nestingherit să aibă un comportament violent și abuzator!“.

De asemenea, USR PLUS Iași cere schimbarea de către PNL Iași a lui Constantin Șerban din funcția de membru în Comisia de Educație, Cultură și Culte, dar și de reprezentant al CJ Iași în Consiliul de Administrație al Palatului Copiilor Iași.

Daniel Dîscă, liderul consilierilor USR PLUS în Consiliul Județean Iași: „PNL l-a «cadorisit» pe acest cadru didactic obișnuit să abuzeze elevii ca și cum ar fi un reprezentant de seamă al învățământului ieșean. O uscătură, în mod sigur nereprezentativă pentru majoritatea dascălilor dăruiți și bine pregătiți din școala ieșeană, a fost ridicată la rang de creangă de aur de carnetul de partid. Este o rușine fără margini pe care trebuie să o suportăm toți! Șerban nu mai are ce să caute în CJ, în Comisia de Educație (!), în consilii de administrație ale unor unități școlare! Noi nu am intrat în politică pentru a asista neputincioși cum sunt abuzați copiii în școală de către șmecheri care se ascund în spatele unei sigle de partid, ci pentru a încerca să îi apărăm și să le oferim condiții mai bune de învățare“!

USR PLUS Iași anunță că, în lipsa unor acțiuni imediate ale Ministerului Educației și ale filialei Iași a PNL, va iniția proiecte de hotărâri de Consiliu Județean și Consiliu Local pentru înlăturarea din funcții a învățătorului abuzator cu funcție de conducere în partid!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here