Utilaje de ultimă generație, de peste 500 mii euro, expuse la USV Iași

0
73

La Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV Iași, fosta USAMV Iași), datorită parteneriatelor cu reprezentanți ai mediului economic agricol pot fi cunoscute, cercetate și admirate echipamente de top apărute pe piață, diverse firme manifestându-și intenția de a pune la dispoziția Universității, pentru o perioadă, utilajele de ultimă generație.

Timp de o lună, de exemplu, în fața clădirii principale a USV Iași vor fi expuse, pe rând mașini ce se află în vârful gamei de utilaje pentru fermieri, valoarea celor expuse în momentul de față (o semănătoare și un tractor) au o valoare pe piață ce depășește 500 mii de euro.

În baza parteneriatului dintre universitate și Agritehnica, am expus două soluții performante pentru viitorii fermieri. Am încercat tot timpul să susținem educația și, din acest motiv, ne dorim să fim alături inițiativelor Universității de Științele Vieții din Iași. Nu suntem la prima colaborare și ne dorim ca studenții de astăzi să devină fermierii de mâine, având acces la cele mai noi utilaje, tehnologii și cunoștințe agricole. Rămânem deschiși pentru următoarele evenimente organizate de Universitate deoarece suntem conștienți de faptul că stă și în responsabilitatea noastră să contribuim la educarea tinerilor care vor deveni baza agribusiness-ului  românesc”, a transmis Bogdan Alupoaie, Marketing Manager Agritehnic

Printre întreprinderile care și-au manifestat interesul față de colaborarea cu USV Iași se numără mai mulți jucători de pe piața de agribusiness, importatori de tractoare și utilaje agricole.

Scopul acestor colaborări este de a transfera cunoaștere și informație din agricultură în realitatea economică și urmărim transferul de tehnologie și informație către inginerii agronomi formați în cadrul Facultății noastre”, a punctat conf. univ. Dr. Denis Țopa, Decanul Facultății de Agricultură.

Aida POPA

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here