Utilajele ABA Prut-Barlad au intrat in albia Bahluiului pentru lucrari de igienizare

0
60

Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Iași igienizează în această săptămână cursul de apă regularizat Bahlui, pe zona betonată din Municipiul Iași.

Astfel, personalul de la S.G.A. Iași cu 2 buldoexcavatoare și o autoutilitară curăță cursul de apă Bahlui atât de deșeuri, cât și de material aluvionar depus. Deșeurile rezultate vor fi transportate și depozitate în condiții optime la groapa de gunoi administrată de S.C. Salubris S.A, operatorul de salubritare al Primăriei Municipiului Iași.

Contractul de regularizare a râului Bahlui în municipiul Iași s-a finalizat în anul 2013, iar valoarea lucrărilor a fost de 38.984.161,26 lei cu TVA. Lucrările realizate fac parte din schema de amenajare care vizează reducerea riscului la inundații în Municipiul Iași. Obiectivul de investiții „Regularizarea râului Bahlui în municipiul Iași” a constat în: decolmatarea și reprofilarea albiei, realizarea unui dig de protecție și a unui zid de apărare, betonarea și stabilizarea albiei și realizarea de parapeți din beton.

Această lucrare face parte din Proiectul European  “Lucrări pentru reducerea riscului la inundații în bazinul hidrografic Prut-Bârlad”. (M.G.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here