Vasile Salaru, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, a demisionat. “Domnule Salaru, pieptul în faţă, dosul în spate”!

1
64

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Vasile Șalaru, și-a depus demisia in cursul acestei zile.
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, prezent astazi la Iasi,  a anunțat că secretarul de stat Vasile Șalaru și-a depus demisia, după ce, în urmă cu câteva zile a declarat că fetele ar trebui să învețe “să meargă frumos”, cu “pieptul în față, dosul în spate și să leșine băieții”.
Şalaru a declarat în timpul unei conferinţe de presă susţinută la Deva că ar trebui introduse în şcoli cursuri în care fetele “să înveţe să meargă frumos, să ştie să fie gazde bune şi cum se serveşte ceaiul”, el susţinând că aceste ore de consiliere ar fi utile pentru “o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine şi prin ţinută”.
“Aceste ore de consiliere vizează, poate o să râdeţi, poate nu, o integrare mai uşoară în societate, prin atitudine, prin ţinută. Elevii noştri nu ştiu să calce pe stradă. Eu aş vrea să văd o elevă de clasa a XI-a sau a XII-a mergând frumos pe tocuri, dansând vals sau tango, ştiind să fie o gazdă bună, şi cred că este o latură a învăţământului românesc, care a fost total neglijată, şi care ar putea aduce aminte, sper să nu zâmbiţi, de trecuta educaţie de pension“, a afirmat el.
În plus, secretarul de stat a mai spus că fetele ar trebui să se ghideze după enunţul: “Pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii”: “Îmi cer scuze dacă nu m-am făcut înţeles, dar cred că un băiat, când are de braţ o fată, cel puţin aşa e la mine, în zona Moldovei, nu cred că îl interesează dacă fata ştie educaţie rutieră, ci dacă ştie să meargă frumos, ca o doamnă. Într-un cuvânt, pieptul în faţă, dosul în spate şi să leşine băieţii!”.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here