Veolia Energie Iași a dat startul sezonului de încălzire. Primarul Chirica anunta debransari zero in sistemul centralizat de termoficare

0
52

După analiza temperaturilor înregistrate în ultimele nopți și a previziunilor meteorologice pentru următoarele zile, Veolia Energie Iași anunță derularea manevrelor de pornire a sezonului de încălzire 2018-2019 în zilele de vineri și sâmbătă, respectiv 5-6 octombrie, în urma întrunirii condițiilor prevăzute de Lege în acest sens (articolul 117 din Hotărârea de Guvern 425/1994, când sunt trei zile consecutive cu temperatura medie exterioară mai mică de zece grade Celsius).
Ca de obicei, vom lucra în regim de permanență, 24/24 ore, cu echipe suplimentare dedicate interventiilor de urgență, în cazul apariției unor avarii la instalațiile interioare ale clienților. În primele zile după pornirea căldurii vom funcționa cu centrala de producție Tudor, urmând ca, luni, 8 octombrie, să pornim centrala de producție de la Holboca. Combustibilul necesar pentru iarna 2018/2019 este asigurat integral”, au precizat reprezentantii Veolia Energie Iasi.
Toate punctele și modulele termice exploatate de Veolia funcționează automat și încep să furnizeze încălzire în momentul în care temperatura exterioară coboară sub 14 grade Celsius, așa cum este înregistrată de senzorii exteriori montați la fiecare punct/modul termic. Atunci când temperatura exterioară depășește 14 grade, punctele și modulele termice se opresc automat, în așa fel încât clienții să beneficieze de încălzire exact când este nevoie, în funcție de temperaturile exterioare.
Până în momentul de față, Veolia a început furnizarea căldurii către mai mulți clienți racordați direct la magistralele de termoficare și alimentati prin modul termic individual. Este vorba despre instituții de învățământ (creșe, grădinițe, licee), instituții sanitare, hoteluri sau sedii de birouri.
Compania rămâne la dispoziția clienților săi prin Centrul de Apel non-stop, apelabil la numărul 0 800 800 123, gratuit în orice rețea fixă sau mobilă. De asemenea, alternativa de contact rămâne adresa de mail iasi@veolia.com.
Anunt revolutionar al edilului de Iasi – “Cât voi fi eu primar, la Iaşi nu se vor mai face debranşări de la sistemul centralizat de termoficare”
Potrivit primarului Mihai Chirica, în depozitele SC Veolia se află în acest moment peste 163.000 de tone de cărbune şi păcură. De asemenea, compania care gestionează furnizarea căldurii la Iaşi a semnat în această săptămână contractul pentru asigurarea cantităţii de gaze naturale necesară pentru funcţionarea CET 1 în iarna 2018-2019.
Cât timp voi fi primarul acestui oraş nu voi mai semna nicio debranşare de la sistemul centralizat de termoficare. Cine o va face peste mine (în cadrul Primăriei – n.r.) îşi va asuma acest lucru şi va suporta consecinţele. La Iaşi există în acest moment un sistem centralizat de termoficare eficient, care generează un grad foarte redus de poluare a aerului şi, de aceea, îi încurajez din toată inima pe ieşeni să apeleze la această soluţie, mult mai puţin costisitoare şi, mai ales, mult mai sănătoasă”, a declarat primarul Mihai Chirica.
Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 74