Veolia Energie Iași anunță finalizarea lucrărilor de modernizare a rețelelor termice primare de pe Șoseaua Națională

0
55

Primăria Municipiului Iași și Veolia Energie Iași anunță finalizarea lucrărilor de reabilitare a sistemului centralizat de alimentare cu energie termică, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2017-2019, pe magistrala I, 2x DN 500, între Pod Roș și Podul de Piatră, în lungime de 1,1 km.

Proiectul, în valoare totală de peste 68.000.000 de lei, dedică mai mult de 40.000.000 lei  reabilitării rețelelor primare – peste 25 km de conductă, în timp ce diferența este alocată pentru reabilitarea rețelelor secundare – pe o lungime de peste 50 de km de conductă.

Pentru alimentarea noilor conducte, furnizarea cu energie termică va fi întreruptă luni, 12 martie, între orele 08.30-23.30, în cartierele Cantemir, Mircea, Cerna, blocurile B1-6 Mal Stâng Bahlui, blocurile de la Complexul  Socola (7 Socola) și căminele de pe strada Mitropolit Varlam (7A Socola).

Reabilitarea rețelelor de transport a presupus înlocuirea vechilor țevi metalice izolate cu vată de sticlă și carton cu un tip modern de conducte preizolate, ce presupun pierderi de căldură foarte reduse.

Veolia Energie Iași își cere scuze pentru disconfortul creat și asigură că va depune tot efortul necesar pentru a reduce durata întreruperii furnizării de agent termic.

Marius GAVRILESCU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 68