Veolia Energie Iași garantează și în sezonul 2018 – 2019 costuri mai mici pentru cei racordați la sistemul de încălzire pe orizontală

0
70

Veolia Energie Iași va asigura și în următorul sezon de încălzire,2018 -2019, costuri cu cel puțin 12% mai mici pe lună pentru ieșenii racordați la sistemul de distribuție termică pe orizontală, față de cei cu centrale termice individuale.

Apartamentele conectate prin sistemul de distribuție termică pe orizontală beneficiază de  instalații interioare complet noi, izolate care generează eficiență energetică și economii de consum. Sistemul de distribuție termică pe orizontală permite ca agentul termic și apa caldă să fie livrate non-stop, în timp ce termostatul interior le oferă ieșenilor posibilitatea de a alege temperatura dorită, să pornească sau să oprească furnizarea agentului termic, fără a depinde de vecini sau de asociația de proprietari. Ieșenii care utilizează soluția VEI beneficiază și de contoare individuale pentru a putea să își măsoare singuri consumul de apă caldă și căldură.

Scopul nostru este acela de a le face ieșenilor viața mai ușoară, iar modul nostru de a contribui la acest lucru este prin a le pune la dispoziție o soluție care să le ofere liniștea că în sezonul rece nu trebuie să se gândească la cât de mari vor avea facturile la încălzire. Sistemul de distribuție termică vine în întâmpinarea nevoii de minimizare a costurilor, fără a reduce, însă, din calitatea serviciilor. În plus, se elimină coșurile de fum ale centralelor de apartament din interiorul orașului, factor important în scăderea gradului de poluare și al incidenței bolilor pulmonare”, a explicat Cristian Pușcaș, director general Veolia Energie Iași.

Iașiul este printre puținele orașe din țară care a reușit, grație efortului comun depus de Primărie și de VEI, să atragă fonduri nerambursabile prin programele POIM și MDRAP pentru refacerea rețelelor de transport și distribuție energie termică. Distribuția pe orizontală întregește și eficientizează lanțul prin care căldura și apa caldă ajung din termocentrală în casele ieșenilor.

Ne alăturăm domnului primar Chirică care subliniază că toate aceste investiții în sistemul de alimentare cetralizată cu energie termică sunt în primul rând pentru sănătatea ieșenilor”, a adaugat Cristian Pușcaș.

Veolia Energie Iași va derula manevrele de pornire a sezonului de încălzire 2018-2019 în urma întrunirii condițiilor prevăzute de lege, când sunt trei zile consecutive cu temperatură medie exterioară mai mică de zece grade Celsius, în intervalul orar 20:00 – 06:00.

Compania rămâne la dispoziția clienților săi prin Centrul de Apel non-stop, apelabil la numărul 0 800 800 123, gratuit în orice rețea fixă sau mobilă. De asemenea, alternativa de contact rămâne adresa de mail iasi@veolia.com.

Marius GAVRILESCU

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here