Veolia Energie sarbatoreste 3 ani de cand opereaza la Iasi. Vezi ce isi propune operatorul de termoficare in urmatorii 17 ani

0
83

Veolia Energie (ex-Dalkia) sarbatoreste, astazi,  3 ani de la intrarea in vigoare a contractului de delegare a Serviciului Public de Termoficare din Municipiul Iasi. Tragand linie peste aceasta perioada, conducerea societatii se poate mandri cu faptul ca a crescut eficienta energetica a sistemului centralizat de termoficare pe intregul lant – productie, transport, distributie, furnizare prin faptul ca a crescut randamentul global al sistemului cu 5%, a fiabilizat echipamentele principale de la ambele centrale de productie (CET Tudor si CET Holboca), a scazut apa de adaos (pierderile de apa) pe retelele primare si secundare cu 44%, am scazut consumurile interne de electricitate cu 10%, a crescut gradul de continuitate in furnizarea energiei termice catre clienti pana la 96,9%, a inlocuit 4,5 km de retele primare si 7,5 km de retele secundare, care se adauga la cei 11 km de magistrale de termoficare inlocuiti de Municipiul Iasi cu fonduri europene, a introdus 2,1 km de conducte de recirculare a apei calde de la punctele termice pana la subsolul blocurilor, a inlocuit 2 198 de contoare clasice cu aparate de masura cu citire radio, de la distanta si a asigurat asistenta tehnica pe parte de implementare pentru Proiectul European derulat de Municipiul Iasi in vederea eficientizarii sistemului centralizat de termoficare si a conformarii acestuia la standardele de mediu obligatorii in Uniunea Europeana incepand cu 1 ianuarie 2016.
Mai mult, Veolia Energie Iasi a reusit sa securizeze din timp aprovizionarea cu combustibil, astfel incat, intreaga cantitate de carbune necesara sezonului de incalzire este adusa la CET Holboca intre lunile iulie si octombrie, in asa fel incat sa fie evitate costurile inutile cu degivrarea si concasarea in timpul iernii, in timp ce contractele pentru gazele naturale si pacura sunt semnate intotdeauna din timpul verii.
Ne-am indeplinit si chiar depasit obligatia contractuala in ceea ce priveste investitiile. Astfel, in perioada noiembrie 2012 – decembrie 2015, investitiile realizate de Veolia la Iasi vor fi de 28,2 milioane de lei, depasindu-se obligatia asumata in contractul de concesiune (de 27,7 milioane lei). Am imbunatatit relatia cu iesenii racordati la sistemul centralizat de termoficare prin organizarea de sondaje de opinie, infiintarea Biroului de Relatii cu Clientii (la sediul din Calea Chisinaului 25, etajul 1), Centrul de Apel non-stop cu numar gratuit (0 800 800 123), am creat o adresa unica de email (iasi@veolia.com) si un cont pe Facebook (https://www.facebook.com/veoliaenergieiasi/). Totodata, am infiintat echipe tehnice pentru interventii urgente in caz de avarie, care functioneaza in regim de permanenta 24/24 hrs si am organizat audiente publice la Centrele de Informare a Cetatenilor din toate cartierele Iasului, pe care le-am transmis in direct in mediul online”, a declarat Ana Maria Icatoiu, directorul comercial si de comunicare al Veolia Energie Iasi.
Cu sprijinul ANRSC (autoritatea de reglementare in ceea ce priveste serviciile publice), Veolia a contribuit activ la actiunea derulata de Primaria Iasi privind repartizarea corecta a costurilor cu caldura in condominii, obiectivul principal fiind respectarea Legii si eliminarea treptata a cazurilor in care unii locatari sunt incarcati ilegal de asociatii la plata caldurii pe listele de intretinere. Peste 1000 de familii si-au primit inapoi banii platiti in plus din cauza acestori greseli.
In tot acest timp, numeroase cladiri mari au ales termoficarea centralizata: hoteluri (Moldova, Ramada, Unirea si Eskada), complexe de birouri (Tester Business Park), institutii de cultura (Ateneul Tatarasi), lacasuri de cult (bisericile Sfantul Iulian din Tars si Sfantul Nicolae), institutii de invatamant (Colegiul National Mihail Sadoveanu, Gradinita cu Program Prelungit 4, Liceul Vasile Alecsandri – cladire anexa), institutii publice (Directia de Asistenta Comunitara), centre comerciale (eGros), centre de petrecere a timpului liber (Baia Comunala, o sala de sport privata din Bucium), samd. Mai mult, peste 500 de apartamente s-au rebransat la sistemul centralizat de termoficare.
Proiectul de contorizare individuala cu distributia pe orizontala, lansat in cursul lunii octombrie 2015, se bucura de un succes neasteptat in randul iesenilor, care apreciaza avantajele sale de necontestat: independenta fata de vecini, economii de costuri, confort crescut, protectia mediului inconjurator. Suntem convinsi ca aceasta propunere va reprezenta solutia aleasa de din ce in ce mai multi ieseni, fie ca sunt deja clienti ai sistemului centralizat de termoficare sau aleg sa se rebranseze. In urmatorii ani vom continua sa ne ghidam dupa aceleasi principii: cresterea eficientei in toate aspectele activitatii noastre, dialogul constructiv cu clientii si proactivitatea, in asa fel incat sa furnizam servicii la un inalt grad de calitate si continuitate si la un pret competitiv”, a spus Ana Maria Icatoiu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here