“Veșmintele liturgice ale Sfântului Gavriil Bănulescu-Bodoni salvate prin conservare-restaurare”

0
48

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Centrul de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural organizează, la Muzeul Național de Artă al Moldovei din Chișinău, expoziția Veșmintele liturgice ale Sfântului Gavriil Bănulescu-Bodoni salvate prin conservare-restaurare”.

În cadrul acestui proiect expozițional, realizat în colaborare cu Mănăstirea Căpriana – Republica Moldova și Muzeul Național de Artă al Moldovei Chișinău sunt prezentate primele rezultate ale proiectului de conservare-restaurare a veșmintelor liturgice care au fost descoperite în cripta mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni, de la Mănăstirea Căpriana,  în data de 25 august 2016, în contextul  canonizării Sfântului Ierarh Gavriil.

Conservarea și restaurarea acestor vestigii arheologice este realizată la Iași, de către experții Centrului de Cercetare și Conservare-Restaurare a Patrimoniului Cultural Național din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași.

Pe data de 15 decembrie 2017,  ora 11.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei (Chișinău, str. 31 August nr. 115), va avea loc vernisajul acestei expoziții. Moderator va fi Tudor Zbârnea, directorul Muzeului de Artă al Moldovei,Chișinău.

Aida POPA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 19