Viceprimari sub tutela “tatucilor” Vosganian si Chirica. Omerta cabinetelor 2 din Palatul Roznovanu

0
51

Noul duet care asigura esalonul doi al executivului Primariei Iasi, pesedistul Gabriel Harabagiu si omul ALDE, Radu Botez, continua o practica mizerabila imbratisata de majoritatea predecesorilor lor – tacere, zacere si afacere. Asa cum liberalul Marius Danga pandea de dupa perdelele cabinetului de viceprimar, intr-o tacere criminala, macelul teilor de pe pietonal, ca apoi, din fotoliul tardiv al opozitiei sa urle dupa taietori, si in cazul celor doi este vorba despre aceasi aducere la ordine si impunere a unei taceri pe linie de partid. Pusi pe aceste posturi pentru a sluji interesului public, nu celui de grup, atat Harabagiu cat si Botez, desi au atributii bine definite, refuza cu obstinenta sa isi faca publice actiunile pe linie administrativa. La viceprimarul Harabagiu este stiut faptul ca cel care ii pune pumnul in gura este edilul Mihai Chirica, pe principiul „taci tu, vorbesc eu!”, primar care, nu de putine ori a fost auzit, chiar in plenul Consiliului Local, adresandu-i-se lui Harabagiu cu „daca mai vorbesti, iti tai microfonul” sau „daca mai te joci la microfon, ma ridic si plec”.

In ce-l priveste pe Radu Botez, acesta pare ca nu a iesit din campania electorala, alegand ca toate mesajele de factura administrativa sa le transmita din sediul ALDE, sub privirea filosofico-satirica a tatucului Varujan. De asemenea, la evenimentele care umplu Sala Mare a Palatului Roznovanu, discretia cu care cei doi imbratiseaza scaunele din fundul salii spune multe despre asumarea rolului cu care au fost investiti.

Se poate spune, pe buna dreptate, cel putin pana la acest moment, ca sintagma „lideri de paie” este de mare actualitate si in acest „mandat al transparentei”, celor doi fiindu-le trasate sarcini, fara a le fi servite si pupitre de comanda.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here