Viceprimarul “globe-trotter” fara atributii in Primarie, dar cu misiuni secrete pe trei continente. Deplasari de 16 mii de euro in America, decontate din banii iesenilor

0
100

Ce face un viceprimar cu un salariu de 2 mii de euro pe lună, atunci când nu mai are atribuții de serviciu? Mimează interesul comunității și călătorește pe banii ieșenilor pe 3 continente, în America, Franța sau Indonezia. Viceprimarul Daniel Juravle a cheltuit în mandatul său numai puțin de 16.000 euro pe călătorii în țară și în străinătate, la tot felul de întâlniri protocolare fără niciun efect concret pentru Iași. În urma fiecărei călătorii, Juravle a dezamăgit așteptările, o consecință fiind retragerea tuturor atribuțiilor de serviciu. Deși nu mai are nici legătură directa cu ieșenii, acest maestru de ceremonii din Palatul Roznovanu continuă să rămână un bugetar de lux a cărei avere crește exponențial cu vechimea mandatului
În perioada 2021-2023, viceprimarul Daniel Juravle a reușit să cunoască mai bine străinătatea decât Iașul. Acest lucru s-a întâmplat printr-o neînțeleasă încredere acordată acestuia. Practic, tânărul vice a reușit să petreacă mai mult timp prin Houston decât în cartiere precum Bularga sau Cicoarei. Asta pe banii ieșenilor, Juravle reușind performanța, neegalată de niciun alt viceprimar al Iașului, de a cheltui, de la bugetul local, în cei 2 ani de mandate, numai puțin de 16 mii de euro pe calatorii…oficiale.
Deplasările oficiale ale domnului viceprimar în perioada 2021-2023 constituie activitțati de reprezentare în plan național și internațional a U.A.T. lași, în baza mandatului de reprezentare conferit de prevederile legale. Costurile totale suportate de Primăria Municipiului lași legate de deplasările domnului viceprimar în perioada mandatului sunt de 65.900,36 lei. Cu privire la .efectul final” al fiecărei deplasări, este important să menționărn că acțiunile de reprezentare instituțională nu pot fi evaluate doar în termeni de costuri sau profit. Efectele acestor acțiuni sunt vizibile în cadrul unui ansamblu de activități ulterioare, care au impact asupra vieții cornunității urbane”, este poziția plină de enfază a oficialilor Primăriei Iași, fără să facă nici cea mai mică mențiune asupra „uriașului” impact pe care Juravle, prin deplasările lui, le-a adus asupra vieții ieșenilor.
15 deplasări la București, zero proiecte concretizate
În timp ce al doilea viceprimar al Iașului este ținut legat de glie, precum nătângul urbei, fără să i se vina in intampinare cu vreo oferta de deplasare, viceprimarului Juravle nu i se refuză nicio calatorie, toate făcute, vezi Doamne!, în interesul comunității atât de abstracte pentru acest tânăr cocoțat prea devreme pe culmile dregătorii unui oraș de talia Iașului.
Pe plan intern, viceprimarul Juravle a efectuat mai multe deplasări la București, cu scopul de a susține diferite proiecte prioritare pentru municipiul lași, dar și pentru a promova interesele orașului la nivel național. În mod deosebit, a fost implicat în demersurile pentru dezvoltarea Spitalului Regional de Urgență. În plus, domnul viceprimar a fost implicat și în promovarea proiectului Sălii Polivalente “Regina Maria”, un proiect de mare irnportanță pentru dezvoltarea sportului și a vieții culturale din municipiu. Acesta a efectuat deplasări la București pentru a discuta cu oficiali din domeniul sportului și cu autorități centrale despre irnportanța și beneficiile acestui proiect. Prin intermediul acestor demersuri, a căutat să obțină sprijin și finanțare pentru finalizarea proiectului, care ar aduce un beneficiu semnificativ pentru comunitatea locală și pentru întreaga regiune Nord-Est. De asemenea, a participat la diferite evenimente pentru a promova turismul și cultura orașului, dar și pentru a descoperi noi oportunități de colaborare și pentru a atrage investiții”, se mai arată în motivarea Primăriei.
În perioada 2021-2023, Juravle a avut numai puțin de 15 deplasări la București, ale căror costuri s-au ridicat la 22.025 lei. În ciuda zecilor de întâlniri, niciun proiect nu s-a concretizat.
CSi-a rupt pingelele pe 3 continente, dar s-a intors cum a plecat
Se pare că, doar simplul fapt că Juravle a făcut ceva studii prin State, l.a calificat să fie beneficiarul unor fonduri nelimitate pentru a face plimbări fără finalitate peste ocean. În ceea ce privește deplasările în străinătate, acesta a participat la cinci astfel de evenimente – unu la Cannes, Franța, cu ocazia Conferinței lnternaționale MIPIM September Edition – Oarneni, planets,performanță, acesta fiind unul dintre cele mai mari evenimente de transformare urbană; 3 în Republica Moldova – manifestări dedicate zilelor Municipiului Ungheni, Ziua Cooperării Europene la Cahul și o participare la Gala Businessului Moldovenesc, la Chișinău. Acestorale urmează o deplasare în Indonezia pentru a participa la Campionatul Mondial de Esports, editia a XIV-a, la invitația Federației lnternaționale de Esports. Nu în ultimul rând, în contextul procesului de înfrățire cu orașul Houston, a avut loc o misiune econornică în statul Texas, care a implicat o serie de întâlniri cu oficiali ai orașelor Houston, Austin și Dallas, participarea la o conferință de tech și business din Texas, toate pe o perioadă de 10 zile. Costul total al deplasărilor lui Juravle în străinătate a fost de 43.875 lei.
În cursul acestui an, prețiozitatea și indispensabilitatea viceprimarului Daniel Juravle a scăzut spre anulare, fapt pentru care, primarul Mihai Chirica i-a retras acestuia toate atribuțiile.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here