VIDEO. 4 morti si 22 de raniti, dupa ce un autocar s-a rasturnat langa Brasov. Masina fusese contractata de Palatul Copiilor Iasi

0
51

Accident cu 4 morti si peste 20 de raniti, in apropiere de Brasov. Un autocar cu copii s-a rasturnat intr-o curba.

Tragedie intre Brasov si Fagaras: un autocar plin ochi cu copii care plecase de dimineata de la Iasi pentru a ajunge la un festival din Arad s-a rasturnat pe sosea. 4 persoane si-au pierdut viata iar peste 20 sunt ranite, mai multe grav.

Numarul pasagerilor nu e inca sigur: Inspectoratul scolar vorbeste de 31 de elevi, 2 profesori si 2 adulti, plus cei doi soferi, politistii spun insa ca in masina erau 28 de copii si 3 adulti. Oficialii RAR au precizat ca autocarul avea ITP valabil dar era omologat doar pentru 25 de locuri.

UPDATE 15:05 Autobuzul care s-a rasturnat in judetul Brasov avea ITP valabil din luna aprilie si fusese omologat pentru 25 de locuri, a declarat, pentru News.ro, Roxana Nica, purtator de cuvant al Registrului Auto Roman (RAR). “Tot ceea ce putem spune noi, Registrul Auto Roman, este ca autobuzul avea ITP valabil din luna aprilie. Mai mult, autobuzul a fost omologat pentru 25 de locuri”, a spus Nica.

UDPATE 15:00  Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi au revenit cu precizari in cazul accidentului  afirmand ca in autocar se aflau 31 de elevi si patru adulti, dintre care doi soferi. Anterior, reprezentantii ISJ Iasi anuntau ca grupul din autocarul implicat in accidentul produs in judetul Brasov era format din 34 de elevi si doi profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta “O. Bancila”, componenti ai unui ansamblu folcloric care mergeau la Arad, la un festival.

UPDATE 14:40 In prezent, starea a doi raniti reprezinta, “cod rosu de urgenta”, pentru altul fiind declarat “cod galben”, in timp ce pentru restul victimelor este valabil “codul verde” (raniti usor), informeaza Ministerul Sanatatii (MS). Toate victimele aflate in stare grava vor fi transportate la spitale din judetul Brasov, mai anunta MS.

UPDATE 14:35 ”ISJ a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iasi informatiile despre accidentul grav petrecut la Brasov. Cu durere si cu ingrijorare pentru cei implicati in accident, va transmitem ca grupul din autocar era format din 34 de elevi si 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iasi si de la Colegiul National de Arta O. Bancila, componenti ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau catre Arad, pentru a participa la un festival international de folclor al copiilor, ”Asa-i jocul pe la noi”, desfasurat la teatrul de vara din Arad (17-19 iunie). Palatul Copiilor incheiase un contract cu transportatorul pentru aceasta deplasare.” se arata intr-un comunicat de presa al ISJ Iasi,

UPDATE 14:30 Ministerul Afacerilor Interne are pregatit un elicopter pentru a interveni, daca situatia o impune, dupa accidentul rutier din zona localitatii Persani, judetul Brasov. ”La fata locului este inchisa circulatia si se iau masuri de asigurare a perimetrului. Sunt aproximativ 30 de politisti si jandarmi pentru a permite actiunea SMURD si ISU in perimetru. De asemenea, peste 50 de angajati ISU si SMURD sunt prezenti la fata locului. S-a apreciat ca nu se impune trimiterea unui elicopter, degajarea victimelor urmand sa fie facuta cu resurse locale. MAI are pregatit un elicopter, daca situatia o impune. Ranitii urmeaza sa fie dusi la Brasov”, au afirmat oficialii citati.

UPDATE 14:20 Ministerul Sanatatii a venit cu precizari. Un numar de 31 de persoane – 28 de copii si trei adulti – se aflau in autocarul care s-a rasturnat, vineri, in judetul Brasov, anunta Ministerul Sanatatii, precizand ca toti ranitii in stare grava vor fi transportati la spitale din Brasov. In urma accidentului, si-au pierdut viata patru persoane, iar alte 22 au fost ranite.

UPDATE 14:10 Potrivit unor surse din RAR, autocarul de mici dimensiuni avea ITP-ul luat, deci nu ar fi vorba despre probleme tehnice, dar era supraincarcat. Vehiculul ar fi avut o capacitate de numai 25 de persoane, dar ar fi transportat 30 de pasageri, majoritatea adolescenti. Autocarul ar fi fost folosit de Clubul Copiilor din Iasi.

UPDATE 14:05. Si presedintele Klaus Iohannis a reactionat printr-o postare pe Facebook: “Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului.”

UPDATE 13:48 Ciprian Streja, purtator de cuvant ISU Brasov, a declarat pentru Stirile Pro TV ca sunt 22 de raniti, dintre care 16 in stare mai grava. In acest moment se intervine pentru descarcerarea celor prinsi in vehicul.

Se pare ca in masina ar fi fost mai multi pasageri decat era permis. Nu se stie de ce a pierdut soferul controlul volanului.

UPDATE 13:40 Autocarul ar avea numere de Iasi si ar veni de la Palatul Copiilor din Iasi. Autoritatile au precizat ca sunt 14 raniti, dintre care 10 in stare grava.

Potrivit primelor informatii, un autocar ce transporta un grup de copii s-a rasturnat. 4 persoane au decedat si mai multe sunt ranite. 3 dintre victime sunt adulti iar a patra ar fi un copil. In autocar ar fi fost circa 30 de persoane.

Autovehiculul ar fi iesit in afara carosabilului intr-o curba periculoasa Momentan, traficul rutier este intrerupt pe DN1 intre localitatile Persani si Vladeni.

Prefectul de Brasov a declansat Planul Rosu de interventie iar la fata locului intervin echipaje de descarcerare, ambulante ale Serviciului Judetean si SMURD si doua elicoptere.

Un autocar cu aproximativ 30 de persoane s-a rasturnat. Avem 4 decedati, trei adulti si un copil, inca un adult si un copil in stare grava. Avem cod rosu, am solicitat si un elicopter de la MAI. 10 ambulante au fost trimise la fata locului“, a declarat pentru Stirile PRO TV Ciprian Bancila, prefectul judetului Brasov.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 65