VIDEO. A supravieţuit atacurilor turcilor, dar nu şi nepăsării statului. Castelul Martinuzzi, o ruină plină de legende

0
77

Castelul Martinuzzi, o ruină plină de legende care stă să dispară. A supravieţuit atacurilor turcilor, dar nu şi nepăsării statului. Este un moment istoric, vechi de şapte secole, care a fost abandonat de autorităţi.

Construcţia Castelului Martinuzzi a început undeva prin secolul al XIII-lea. Astăzi, din edificiu au mai rămas doar ruinele. Şi legendele. Una dintre ele o are în centru pe împărăteasa Maria Tereza, care ar fi venit în acest colţ al Transilvaniei pentru a petrece alături de amanţii ei, înainte de a-i ucide şi de a-i arunca într-o groapă de sub castel.

Ridicarea Castelului Martinuzzi a început prin secolul XIV, după ce, la început, pe locul său se afla o mănăstire dominicană.

Castelul a fost construit din ordinul lui Gheorghe Martinuzzi, episcop catolic şi guvernator al Transilvaniei. Începând din secolul XVII, castelul a început să se degradeze, ca urmare a atacurilor repetate ale tătarilor şi ale turcilor.

Nepăsarea statului l-a redus la o simplă ruină, ceea ce nici măcar atacurile invadatorilor medievali nu au reuşit să facă.

Mai multe pe libertatea.ro

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here