VIDEO. Angajati de la Socola, la un pas să.l linseze pe director. Angajatii s.au revoltat împotriva deciziei de disponibilizare

0
67

Măsura luată de noua conducere a Spitalului de Psihiatreie Socola, de disponibilizare a unui număr de 91 de angajati, a culminat azi dimineata cu o revolta inedita in unitatea medicala din Bucium. Cei 91 de angajati pusi in fata acestei situatii, au devenit irascibili dupa o asteptare indelungata a unui dialog cu directorul Bogdan Saramet, numit de Ministerul Sanatatii in cursul lunii trecute.

Eu am fost angajata la Elytis inainte de a veni la Socola, ca de altfel multi dintre colegii mei care au venit din alte spitale private sau de stat, iar acum suntem fortati sa ne facem bagajele. Este vorba numai de personalul medical, cel aflat in sectorul administrative nu este pus in aceasta situatie”, ne-a declarat unaa dintre asistente.

Deoarece directorul spitalului nu a primti persoana delegate de cei 91 de angajati, acesta aflandu-se intr-un comitet director, angajatii au intrat cu forta in biroul acestuia.

Sa-l luam de cap sis a-l scoatem afara!” sau “Tu ai dat concurs cand oi intrat pe postul asta?” sau “Ii ghini cand ti platesti penelieu, uai?”, au fost cateva dintre indemnurile sau intrebarile transante adresate directorului Bogdan Saramet.

In urma anuntului publicat în luna august 2019, la nivelul Spitalului Socola s-a organizat un concurs de ocupare a posturilor vacante de asistenti medicali si infirmieri. După susținerea probei scrise, în urma unor sesizări referitoare la unele nereguli, procedura a fost suspendată. Cu toate acestea, fosta conducere a spitalului a dispus reluarea probei de interviu in decembrie 2019 si angajarea unui numar de 91 de persoane, respective personalul aflat acum in prag de disponibilizare.

Marius GAVRILESCU

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 72 = 78