VIDEO. Atacuri teroriste la Londra: 6 morti si 20 de răniti

0
69

Două atacuri teroriste au avut loc, sâmbătă noaptea, în zone diferite din Londra: London Bridge și Borrowgh Market. Șase persoane au murit, iar cel puțin 20 au fost rănite.

În primă fază, o maşină suspectă a secerat, sâmbătă seară, zeci de trecători pe Podul Londrei, după care au urmat mai multe înjunghieri și s-au auzit explozii și focuri de armă în zona Borough Market. Poliția a confirmat producerea a două incidente teroriste. Cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața. Pe de altă parte, doi atatcatori ar fi fost împușcați motal. O celulă de criză a fost activată la Ambasada României din Londra.

Primul atac terorist a avut loc în zona London Bridge, când o camionetă alba a intrat într-un grup de 20 de persoane, iar cel puțin 6 dintre ele au fost rănite, conform declarațiilor unui martor, șoferul fiind reținut de polițiști.

Cel de-al doilea atac terorist a avut loc în Borough Market, când un bărbat a pătruns într-un bar și a înjunghiat cel puțin 3 persoane. În urma incidentelor, mai multe stații de metrou au fost închise.

La șase ore de la atac, poliţia londoneză face primele precizări – trei atacatori au fost împuşcaţi. Nu poate spune însă sigur dacă e vorba despre toţi cei implicaţi în incidentele teroriste de sâmbătă seara.

„Credem că este vorba de trei atacatori. E încă devreme. Trebuie să facem mai multe cercetări să fim siguri de asta. Este un incident care începe de la London Bridge şi se termină la Borough Market şi credem că trei oameni au fost implicaţi”, a declarat Mark Rowley – comisar adjunct la Poliția Metropolitană.

BBC a publicat o poză cu unul dintre atacatori, după ce a fost împușcat de către polițiști. Bărbatul avea lipit de corp un dispozitiv metalic, posibil explozibil.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat că încă nu au fost identificate victimele, precizând că reprezentanța diplomatică a României este în permanent contact cu autoritățile britanice, iar în cadrul ambasadei a fost constituită o celulă de criză.

Cel de-al treilea incident, de la Vaxhall, nu a avut legătură cu primele două și nu a fost declarat atac terorist.

Sursa: Știrile Pro TV

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here