VIDEO. Doua femei s-au imbrăcat in uniforme reale de politist la o nunta, pentru „dansul gainii”. IPJ Vaslui a deschis o ancheta

0
109

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui a confirmat, pentru Libertatea, că face verificări după ce, în spațiul public a apărut un filmuleț în care apar două femei îmbrăcate în uniforme reale de polițișt, dansând în timpul unei nunți „jocul găinii”, o tradiție în mai multe zone ale țării. Imaginile distribuite inițial pe TikTok au fost publicate de portalul NewsVaslui, care scrie că protagonistele sunt infirmiere la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

În filmare se observă două femei, îmbrăcate cu uniforma de polițist, inclusiv caschetă, care dansează, una dintre ele ținând o tavă cu o găină. Obiceiul „jocul găinii” este întâlnit la nunțile din anumite regiuni ale țării, la finalul petrecerii, nașii fiind cei care trebuie să plătească găina, simbolic, pentru munca bucătarilor care au pregătit mâncarea. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, cele două femei care apar în imagini nu sunt angajate ale instituției. Mai mulți polițiști confirmat, pentru Libertatea, că uniformele pe care le poartă cele două femei sunt reale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here