VIDEO. “Funny gas” drogul “legal” care face ravagii in randul elevilor. Inconstiente de 12 ani, surprinse drogandu-se in grup la inceperea scolii

0
199

Câteva eleve au fost surprinse inhalând „funny gas”, un gaz ilariant în spatele unei clădiri, în prima zi de școală.
O filmare cu câteva adolescente care inhalează gaz ilariant a fost publicată pe pagina de Facebook Europol România, iar sindicatul poliţiştilor atrage atenţia că drogul acesta este la dispoziţia oricui, iar tinerii au acces la el fără restricţii!

11-13 ani? Cam aceasta este vârsta fetelor din imagine care “sărbătoresc” începerea noului an școlar. Euforie, amețeli, halucinații, stări de sufocare dar și stare de anxietate sunt doar câteva dintre efectele pe care le oferă protoxidul de azot, cunoscut popular drept “gaz ilariant” sau “funny gas”. Acest gaz este la dispoziția oricui, fiind oferit spre vânzare la o simplă căutare pe web. Cu toate că acest gaz este utilizat în mod special în domeniul medical, auto și în cel alimentar, tot mai mulți tineri îl caută pentru aparentele efecte apropiate de droguri. Din păcate, nu există nicio Interdicție sau condiționalitate în achiziție sau utilizare. Nu figurează pe lista substanțelor interzise iar utilizarea lui în rândul tinerilor a căpătat o amploare în special în rândul copiilor. Se poate vedea în imagini tubul de gaz ascuns în ghiozdan iar cu ajutorul baloanelor, preiau gazul și îl inhalează. Este doar începutul obișnuinței cu consumul…“, scriu politistii pe pagina de facebook.

Agenția Națională Antidrog (ANA) a avertizat recent că adolescenții și tinerii inhalează pe plajă, în zona cluburilor și a beach – barurilor deschise până mai târziu, protoxid de azot (N2O), denumit și laughing gas sau funny gas, din baloanele umflate cu ajutorul unui dispozitiv de tip sifon, ce are încorporat un cartuș care degajă în interiorul balonului substanța. Dar acest drog nu este inhalat numai pe plajă, ci și oriunde se formează grupuri de tineri care vor să se ”distreze”.

Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here