VIDEO/ Înregistrarea prezentată de Mitropolia Moldovei în cazul preotului acuzat că a bătut un elev: „Copilul merge fără nici un fel de probleme spre casă”, spune purtătorul de cuvânt

0
69

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a prezentat o altă versiunii a cazului elevului din Botoșani care ar fi fost bătut de un preot pentru că a refuzat să-și facă semnul crucii la finalul orei de religie. Purtătorul de cuvânt Constantin Sturzu a publicat imagini surprinse de camerele de supraveghere în care se vede că băiatul iese din școală și merge fără probleme, fără a fi urmărit de preot. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a finalizat parțial ancheta în cazul preotului din Baranca, județul Botoșani, acuzat că ar fi bătut un copil de 11 ani, de altă confesiune, fiindcă nu a vrut să-și facă semnul crucii la finalul orei. Reprezentanții mitropoliei spun că preotul l-a prins de urechi și l-a scos afară din clasă pe elev pentru că deranja ora, dar susțin că nu l-a lovit sau amenințat. Reprezentanții Mitropoliei susțin că acuzațiile la adresa preotului sunt „în covârșitoarea lor majoritate, cu totul nefondate”. Ei spun că elevul ar fi deranjat în mod repetat ora, iar la un moment dat a încercat să îl lovească pe preot, motiv pentru care acesta l-a luat de urechi pe copil și l-a dat afară din clasă.

„Acel copil, nefiind de confesiune ortodoxă, nu avea obligația de a participa la ora de religie, dar putea asista cu condiția să nu deranjeze. Nu i s-a cerut nici un fel de implicare în activitatea didactică, cu atât mai puțin să facă rugăciunea de la final sau să facă semnul Crucii. De-a lungul orei, a deranjat în multe feluri clasa și chiar a adresat numeroase injurii și amenințări preotului. La ieșirea din clasă, când preotul l-a rugat să-i spună tatălui său să vină la școală, acel băiat a dat să-l lovescă pe preot cu piciorul, moment în care acesta l-a prins de urechi și l-a scos afară. A fost o reacție de moment, de scurtă durată. Așa cum am afirmat în toate declarațiile, nimic, absolut nimic nu poate scuza această reacție a preotului! Este inadmisibil și din punct de vedere pedagogic, dar mai ales din punct de vedere creștin a folosi orice fel de violență, în orice grad”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Acesta a prezentat o serie de înregistrări video de la camere de supraveghere, preluate de Libertatea, care nu surprind momentul în care au ieșit din clasă, ci se vede cum copilul iese alergând, îmbrăcat în haine vișinii, nu este urmărit de preot și pleacă mai târziu fără probleme spre casă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here