VIDEO. Tramvai de 2 milioane de euro, vandalizat de două haimanale minore din Iași. Iesenii cer reinfiintarea scolilor de corectie

0
65

Un tramvai de 2 milioane de euro a fost vandalizat la Iași de două minore. Haimanalele s-au așezat pe ultimele locuri din partea din spate a tramvaiului, chiar în dreptul camerelor de supraveghere.În imagini se poate vedea cum una dintre fete rupe capacul portului USB și încearcă fără succes să scoată dispozitivul. Fără succes însă.
Incidentul a fost prezentat pe pagina de Facebook a companiei de Transport Public Iași, care a semnalat că tinerele au mâzgălit și interiorul vagonului cu un marker permanent.
Imaginile au ajuns la polițiști care au deschis dosar penal. Aceștia le caută acum pe fete pentru a le trage la răspundere pentru faptele lor.
Un alt tramvai modern PESA a fost vandalizat. Incidentul s-a petrecut recent, într-un vagon în care a urcat un grup de adolescenți, care a ocupat ultimele scaune ale vehiculului, în dreptul camerei de supraveghere.
O tânără a rupt capacul portului USB montat în partea din spate a tramvaiului, apoi, împreună cu cealaltă persoană aflată lângă ea, a încercat să scoată dispozitivul din peretele mijlocului de transport, încercările fiind în zadar.
În plus, pe unele părți ale interiorului vagonului au fost făcute și câteva însemnări cu un marker permanent.
Cele două adolescente pot fi ușor de recunoscut de către polițiști, întrucât și-au îndreptat atenția chiar și către camera de supraveghere din vehicul, în timpul devalizării acestuia. Oamenii legii au primit deja imaginile în cauză și vor începe cercetările penale în acest caz, pentru tragerea la răspundere a autorilor infracțiunii
“, sustin reprezentantii CTP Iasi.
Iesenii care au urmarit imaginile s-au declarat scarbiti de determinarea cu care cele dua minore distrugeau in mod voluntar un bun public de patrimoniu si au readus in discutie un subiect tabu pentru actuala clasa politica, si anume redeschiderea scolilor de corectie pentru minori.
Radu SEICARU

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

93 − = 84